Ontdekken door zelf te ervaren staat tijdens Techniek Dag Uden centraal.
Ontdekken door zelf te ervaren staat tijdens Techniek Dag Uden centraal.

Techniek Dag Uden: ‘Jongeren stimuleren voor een technische opleiding te kiezen’

Zakelijk 874 keer gelezen

UDEN | Uden maakt zich op voor de tweede editie van Techniek Dag Uden op vrijdag 1 en zaterdag 2 maart, op industriegebied Hoogveld (en omgeving) in Uden. Dit educatieve evenement, gericht op het enthousiasmeren van jongeren voor techniek, belooft gezien de reeds 1000 aanmeldingen van scholieren uit het regionale basis- en voortgezet onderwijs een groot succes te worden.

Techniek Dag Uden, georganiseerd door twaalf Udense techniekbedrijven, is bedacht om jongeren te inspireren en hen bewust te maken van de talloze mogelijkheden én carrièrepaden die techniek te bieden heeft. “Aangetoond is dat jongeren die voor hun 14e levensjaar niet in aanraking zijn geweest met techniek, niet kiezen voor een technische opleiding”, aldus Rini van Boxtel en Anke Raijmakers (VBV Elektro en kunststof), oprichters en deelnemers van het eerste uur. “Voor ons, Stichting Techniek Dag Uden, dé aanleiding om deze dag te organiseren. Door jongeren al op jonge leeftijd kennis te laten met techniek willen we ze stimuleren om voor een technische opleiding te kiezen. De diversiteit in de technische sector is immers enorm en door de enorme vraag naar vakmensen ligt er een veelbelovende carrière in het verschiet.”

Doe-activiteiten
Ontdekken door zelf te ervaren staat tijdens Techniek Dag Uden centraal. Zo zijn er diverse doe-activiteiten bij de deelnemende bedrijven. Wat dacht je van een workshop zenuwspiraal of windroos maken? Spuiten met een echte brandweerspuit of lassen met een lassimulatie? Daarnaast kom je er alles te weten over meubels maken, motorrevisie, hijskranen, metaalbouw, logistiek en nog veel meer.

Deelnemende bedrijven
De twaalf deelnemende bedrijven zijn: VBV Elektro en kunststof, Twans | Making exclusive interiors, Verbruggen-Volkel, Vloerenbedrijf Van Rijbroek, Vovu Machining, WingPalace, Raaijmakers en Zn. Bronbemaling, DKH andra tech group, SLB Group, Van den Heuvel logistiek, Van Rijbroek Staalbouw, en Van de Graaf interior.

Kom langs 
Op vrijdag 1 maart openen de techniekbedrijven hun deuren speciaal voor scholieren van het basis- en voorgezet scholen uit Uden en omgeving. Op zaterdag 2 maart is er van 10.00 tot 15.00 uur een open dag, toegankelijk voor iedereen. Kom langs en krijg een uniek kijkje achter de schermen van de deelnemende techniekbedrijven. Aanmelden is niet nodig maar check op techniekdaguden.nl welke bedrijven op zaterdag geopend zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant