Het team van Elektro World Wim van den Broek gaat erop uit tijdens Black Friday.
Het team van Elektro World Wim van den Broek gaat erop uit tijdens Black Friday.

Electro World Wim van den Broek gaat op Black Friday dicht: ‘Tegengeluid laten horen’

Zakelijk 3.858 keer gelezen

BOEKEL | Terwijl de wereld zich opmaakt voor de jaarlijkse Black Friday gekte, maakt Electro World Wim van den Broek in Boekel een hele andere keuze. In plaats van zich te laten meeslepen in de koopjesjacht, sluit de winkel op vrijdag 24 november als tegengeluid haar deuren.

Black Friday, oorspronkelijk uit Amerika overgewaaid, staat bekend om de extreem lage prijzen en kortingen die winkels aanbieden. Wat begon als een enkele dag van koopjesjacht is geëvolueerd naar een langere periode van aanbiedingen, variërend van Black Friday tot Cyber Monday en zelfs wekenlange promoties. Echter voor Wim van den Broek gaat kwaliteit boven kwantiteit, en de elektronicazaak is vastbesloten om klanten aan te moedigen bewuster te winkelen. “Er ontstaat een soort gekte die alleen maar over kopen gaat zonder dat klanten nadenken over service en duurzaamheid van producten”, aldus eigenaar Van den Broek. “Alleen de prijs is nog belangrijk. Wij willen een tegengeluid laten horen over niet-duurzaam kopen, dus bewust nadenken bij wat je koopt en minder in plaats van meer. Om de massahysterie en overconsumptie tegen te gaan, houden we op 24 november onze deur dicht. We willen daarnaast voorkomen dat er hoge druk op ons complete team komt te staan, zodat we onze trouwe klanten kunnen helpen op de manier zoals wij gewend zijn”

Een dagje weg
Het hele team gaat er op Black Friday een dagje op uit. “Om op een verantwoordelijke en gezellige manier om weer nieuwe energie binnen te halen! Uiteraard staan we op zaterdag 25 november weer voor je klaar.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant