V.l.n.r: Misja van Drenth (Wiltec); Marielle van Rijbroek (Wiltec); Bart Zegers, directeur Wiltec, wethouder Gijs van Heeswijk, en Guus Weitzel, coördinator social return en PSO-adviseur bij IBN.
V.l.n.r: Misja van Drenth (Wiltec); Marielle van Rijbroek (Wiltec); Bart Zegers, directeur Wiltec, wethouder Gijs van Heeswijk, en Guus Weitzel, coördinator social return en PSO-adviseur bij IBN.

Wiltec behaalt hoogst mogelijke keurmerk als sociale ondernemer

Zakelijk 1.666 keer gelezen

UDEN | Wiltec in Uden heeft trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO), het hoogst mogelijke keurmerk. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Wiltec op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee behoort Wiltec tot de koplopers als het gaat om werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Op woensdag 25 mei nam Bart Zegers (directie Wiltec) het PSO certificaat in ontvangst van wethouder Gijs van Heeswijk.

Wiltec is leverancier van werkkleding, persoonlijke beschermingsmiddelen en kantoorartikelen, en het bedrijf levert oplossingen voor oppervlakte-, lucht- en applicatietechniek. Er werken zo’n 400 medewerkers, waaronder mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wiltec heeft onlangs de hoogste trede bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dat is een meetinstrument en keurmerk waarmee bedrijven kunnen laten zien in welke mate ze investeren in mensen uit kwetsbare groepen. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen.

Voucher
Gemeente Maashorst wil zo veel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan helpen. Daarom verplicht de gemeente bijvoorbeeld haar opdrachtnemers om een deel van de opdrachtsom te besteden aan het bieden van werkgelegenheid aan mensen uit kwetsbare groepen. Met een PSO-certificaat toont een opdrachtnemer aan dat hij duurzaam voldoet aan deze eis. Om bedrijven te ondersteunen zo’n certificering te behalen, stelt Maashorst vouchers van 500 euro beschikbaar. Wiltec koos ervoor om met die voucher de deskundigheid in te roepen van Guus Weitzel, coördinator social return en PSO-adviseur bij IBN.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant