Het is een natuurwandeling voor het hele gezin.
Het is een natuurwandeling voor het hele gezin.

Blokje om in de achtertuin van Uden met Siebe’s kaas

Zakelijk 1.377 keer gelezen

UDEN | Alle wandel- en natuurliefhebbers uit Uden en omstreken mogen met groene stift 26 februari aanstaande omcirkelen in de agenda. Op die dag organiseert Siebe’s kaas in samenwerking met vrijwillig landschapsbeheer Uden en het Waterschap Aa en Maas een natuurwandeling voor het hele gezin. 

Een route van ongeveer 6 kilometer kronkelt door het typerende landschap dat gevormd wordt door de peelrandbreuk en beekdal de Leijgraaf. Op verschillende plekken aan de route staan gidsen om uitleg te geven over de natuur en omgeving. Op de boerderij kun je kennismaken met de koeien onder het genot van een warm kopje chocolademelk.

Natuurontwikkeling
De laatste jaren zijn er verschillende projecten en initiatieven opgestart in het gebied. In ’t Kooldert is nieuwe natuur aangeplant en het Waterschap en Siebe’s kaas hebben de handen ineen geslagen. Hierdoor ontstaat meer ruimte voor natuur langs de Leijgraaf en versterken landbouw en natuur elkaar. Het gebied is volop in ontwikkeling en graag nemen we buren, kennissen en omgeving daarin mee. Zo kun je deze dag genieten van al het moois uit je omgeving.
Deelnemers kunnen tussen 13.00 en 14.00 uur starten bij Siebe’s kaas of bij het fietspadje aan de rand van Uden-Zuid. Deelname is kosteloos en iedereen mag op eigen tempo wandelen. Er hangen routewijzers langs de weg en de route kan via de website van Siebe’s kaas geopend worden op de smartphone. Voor meer info volg de Facebookpagina en Instagram van Siebe’s kaas of kijk op de website www.siebeskaas.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant