Afbeelding

Regel alles voor jouw nieuwe auto

Zakelijk 710 keer gelezen

Heb je een nieuwe auto aangeschaft? Dan is het belangrijk dat je direct alles regelt om met jouw voertuig de weg op te kunnen. Je kan namelijk niet zomaar de weg op na de aankoop. Zo wil je in verschillende situaties goed geholpen zijn. Indien er een ongeluk plaatsvindt, wil je immers pechhulp hebben. Pechhulp afsluiten is daarom een van de eerste zaken die je gedaan moet hebben voordat je de weg op gaat. Hiermee krijg je te allen tijde de hulp die je nodig hebt. Maar waar moet je dan allemaal aan denken? En wat moet je nog meer regelen voordat je de weg op gaat met jouw nieuwe voertuig? 

De pechhulp naast jouw situatie houden
Pechhulp afsluiten doe je voor een groot aantal zaken. Er kan immers altijd wat gebeuren met jouw voertuig. Denk aan een kapotte band, een technische storing of een ander defect aan de auto. Je moet hierbij wel goed kijken naar de verschillende mogelijkheden. Geen enkele pechhulp is hetzelfde. Zo kan je kijken naar de pechhulp voor onderweg, maar ook voor aan huis of in het buitenland. Je moet hiervoor eerst naar jouw eigen situatie kijken. Waar rijd je vaak? Ga je met deze auto ook op vakantie? Door jouw eigen situatie naast de verschillende pakketten te houden, voorkom je dat je niet de juiste hulp krijgt onderweg.

Een goede verzekering afsluiten
Naast pechhulp is het ook van belang om jouw autoverzekering te regelen. Direct uw auto verzekeren is belangrijk om de weg op te kunnen. In Nederland mag je namelijk niet in een auto rijden die niet verzekerd is. Je kan verschillende verzekeringen vinden, welke je wederom aan de situatie aansluit. Het minimale is een WA-verzekering, waarbij je voornamelijk gedekt bent voor schade die je aan andermans auto aanbrengt. Je kan echter ook kijken naar de uitgebreidere verzekeringen, zodat je ook niet voor hoge kosten staat met de schade die aan jouw eigen voertuig is aangebracht. Iedere verzekering kan jou daarom weer iets anders opleveren. 

Alles regelen voordat je de weg op gaat
Zowel bij pechhulp als de autoverzekering is het belangrijk dat je de beste oplossing voor jouw voertuig in handen hebt. Door ieder pakket goed te bekijken en de bijbehorende maandbedragen voor ogen te hebben, zorg je ervoor dat jouw voertuig snel de weg op kan. De algemene voorwaarden van de pakketten krijg je te allen tijde doorgestuurd, zodat je weet wat je kan verwachten en welke rechten en plichten je hebt. Het enige wat je nog hoeft te doen, is het ondertekenen van het contract en te bepalen op welke datum alles in moet gaan. Jij kan dan genieten van de autoritten die op de planning staan en staat in de toekomst niet voor verrassingen.

Uit de krant