Afbeelding
ADVERTORIAL

Online creditcard aanvragen met deze tips

Zakelijk 183 keer gelezen

Steeds meer Nederlanders zien de voordelen in van het hebben van een creditcard. Dit handige betaalpasje zorgt ervoor dat je veiliger en sneller kunt betalen waar je ook maar bent ter wereld. Toch blijkt dat we nog niet massaal over zo’n kaart beschikken.

Het aantal transacties dat in 2021 in Nederland werd gedaan bestond namelijk maar voor 0,5% uit transacties met een creditcard, blijkt uit onderzoek van Betaalvereniging Nederland. En dat terwijl er zoveel voordelen te vinden zijn aan zo’n betaalpas. Daarom lees je daar in dit artikel meer over en geven we je enkele tips voor een online credit card aanvragen

Voordelen van een creditcard aanvragen
Veel mensen vragen zich af wat de voordelen zijn van een creditcard in vergelijking met de voordelen van een ‘normale’ bankpas. Een bankpas heb je immers al wanneer je over een bankrekening beschikt. Toch is er zeker een aantal interessante pluspunten te ontdekken wanneer we het hebben over een creditcard aanvragen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende voordelen:

  • Bij een creditcard betaal je nog veiliger dan wanneer je met iDeal betaalt. Dat komt omdat het bedrag gereserveerd wordt en niet direct van je rekening wordt gehaald. Mocht er toch iets niet kloppen (mocht er bijvoorbeeld misbruik worden gemaakt van je pas) dan kan zo’n betaling altijd nog worden teruggedraaid.
  • Een ander groot voordeel van een creditcard ten opzichte van een normale bankpas is dat al je aankopen verzekerd zijn tegen diefstal, verlies en schade. De meeste producten zijn maar liefst 180 dagen verzekerd en in sommige gevallen zelfs 365 dagen.
  • Op reis is het vaak gemakkelijker om met een creditcard te betalen dan met een gewone bankpas. Dat geldt ook voor online betalingen, bijvoorbeeld in internationale shops.
  • De klantenservice van een creditcard is meestal 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar.
  • Het aanvragen van een creditcard is eenvoudig en is binnen enkele stappen gebeurd.
  • Wat veel mensen niet weten, is dat een reisverzekering bij veel creditcards zit inbegrepen. Let hierbij wel altijd op de kleine lettertjes zodat je zeker weet of deze verzekering voldoende is wanneer je gaat reizen.


Hoe kies je een creditcard die bij je past?
Vandaag de dag zijn er veel aanbieders van creditcards. Wanneer je voor het eerst begint met een online creditcard aanvragen kan het lastig zijn om een aanbieder uit te kiezen. Iedere aanbieder heeft namelijk eigen voorwaarden en prijzen. Gebruik de onderstaande tips om een creditcard uit te kiezen die bij jouw wensen past.

Kijk naar de kosten van een creditcard
Zo is het belangrijk om naar de kosten van een creditcard te kijken. Je moet namelijk een jaarlijkse bijdrage leveren om gebruik te mogen maken van de creditcard. Daarnaast is er nog een aantal variabele kosten waar je rekening mee moet houden, zoals een rente bij gespreid betalen, transactiekosten bij een geldopname en opslag voor wisselkoers. Deze kosten en de hoogte ervan verschillen per aanbieder dus kijk hier goed naar.

Maak gebruik van een aantrekkelijke aanbieding
De meeste aanbieders van creditcards zijn altijd op zoek naar nieuwe klanten. Daarom strooien ze regelmatig met aanbiedingen zoals een leuk welkomstcadeau of een aantrekkelijke korting. Sommige aanbieders geven je bijvoorbeeld extra punten bij iedere uitgave die je met de creditcard doet, terwijl je bij anderen het eerste jaar geen bijdrage hoeft te betalen voor de creditcard. Er is altijd wel ergens een aanbieding beschikbaar dus kijk hier zeker naar om geld te besparen op je nieuwe creditcard.

Controleer de inkomenseisen van de aanbieder
Wat ook goed is om te weten, is dat je bij het aanvragen van een creditcard een bepaald inkomen moet hebben. Anders kun je geen gebruik maken van de desbetreffende creditcardaanbieder. Dit wordt gedaan om zo te voorkomen dat mensen zonder geld of inkomen zichzelf in de schulden werken met een creditcard. Kijk ook naar je eventuele BKR-notering. In het geval van schulden (en een BKR-notering) is de kans klein dat je een normale creditcard kunt aanvragen. In dat geval is een prepaid creditcard vaak wel mogelijk.

Begin met creditcards vergelijken voor beste deal
Tot slot is het aan te raden om reviews te lezen van andere gebruikers van een bepaalde aanbieder. Op die manier krijg je al een beetje een eerlijk beeld van de gebruikerservaring en algemene klanttevredenheid. Neem al deze tips mee en begin met het vergelijken van creditcardaanbieders om zo te kijken welk aanbod voor jouw situatie de beste mogelijkheden biedt. Let hierbij nog op het totale bestedingslimiet zodat je zeker weet dat je daarin de juiste dekking krijgt. Op deze manier is een online credit card aanvragen een piece of cake en geschikt voor vrijwel iedereen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant