Afbeelding

Verkoop 36 woningen Burgtse Buurt van start

Wonen 1.204 keer gelezen

BOEKEL | De verkoop van de 36 woningen in het project Burgtse Buurt te Boekel is gestart. Tot maandag 4 maart aanstaande om 12 uur ’s middags kunnen kandidaten zich inschrijven voor de koopwoning van hun voorkeur. In het nieuwbouwplan aan de Burgt komen acht verschillende type woningen, van starterswoningen en tweekappers tot optionele levensloopwoningen.

Woonaanbod passend bij lokale behoefte
Gemeente Boekel is betrokken bij de ontwikkeling van het plan. Wethouder Ben Brands licht toe: “Betaalbaarheid, duurzaamheid en levensloopbestendigheid zijn belangrijk in onze woonvisie. Wij streven naar voldoende nieuwbouw om de jeugd in Boekel te houden, woonruimte te creëren voor kleine huishoudens en vergrijzing het hoofd te bieden. Het gevarieerde aanbod in Burgtse Buurt sluit hierbij aan.”

Starterswoningen voor €235.000 v.o.n.
In samenwerking met gemeente Boekel biedt de ontwikkelaar onder meer tien starterswoningen aan met een vrij-op-naamprijs van €235.000. Aanvullend op de scherpe prijs vergroot het duurzame energielabel A+++ de mogelijke leencapaciteit, wat een koophuis voor een grotere doelgroep bereikbaar maakt.

Optionele levensloopwoningen
Naast deze starterswoningen biedt Burgtse Buurt ook ruimere rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, een vrijstaand geschakelde woning en drie- en vierkappers. De drie- en vierkapper krijgen een extra landelijke uitstraling en bieden gedeeltelijk de mogelijkheid om levensloopwoningen te creëren. Met deze optie kunnen toekomstige bewoners de nadruk van de woonfunctie op de begane grond leggen door een uitbouw met gelijkvloerse slaapkamer en badkamer.

Stappen richting bouw
Marcel Merks, ontwikkelaar bij Van Stiphout Projectontwikkeling, schetst de verwachting richting bouw: “De verkoop is een belangrijke mijlpaal in het totale proces. Wanneer 70% van de woningen is verkocht, kunnen we de bouwstart voorbereiden. Als alles meezit, verwachten we dit najaar te starten met de bouw.”

Meer informatie

Geïnteresseerden vinden alle informatie op www.burgtsebuurt.nl. Voor vragen en papieren informatie staat Bernheze Makelaars klaar, tel. 0413-243 818, mail nieuwbouw@bernheze.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant