Afbeelding

Maashorst bouwde 310 nieuwe woningen in 2023 en bouwt verder: ‘We liggen mooi op schema’

Wonen 1.050 keer gelezen

MAASHORST | Binnen de gemeente Maashorst kregen vorig jaar 310 huishoudens de sleutels van een nieuw huis. “Met dit aantal nieuwe woningen liggen we zelfs voor op schema met onze bouwplannen”, constateert wethouder Franko van Lankvelt (Wonen) tevreden.

De gemeente wil in deze collegeperiode duizend nieuwe woningen toevoegen. “We liggen dus mooi op schema”, constateert een tevreden Franko van Lankvelt. 160 huizen werden in 2023 gebouwd in Uden. “Ik ben er erg blij mee dat een kwart daarvan sociale huurwoningen zijn”, zegt de wethouder. “Voor startende gezinnen, alleenstaanden, kleine huishoudens en senioren zijn veertig huizen opgeleverd in de Bogerd in Uden. Binnen een bestaande wijk en dat is fijn, want dat is weer goed voor de doorstroming. Daardoor krijgen meer dan alleen die veertig huishoudens een woning.” Ook in de andere kernen zijn nieuwe huizen opgeleverd. In Schaijk 110, waaronder een groot aantal woonzorgwoningen, 19 in Zeeland en in Reek, Odiliapeel en Volkel in totaal 21. In 2022 werden er 253 huizen gebouwd.

Veel nieuwe plannen
Ook in 2024 worden in grote en kleinere projecten weer woningen opgeleverd. In Volkel wordt dit jaar de grond in bouwrijp gemaakt in Niemeskant. Daar worden in de loop van een aantal jaren 186 woningen gebouwd. Ook in Zeeland en Schaijk komen er in elk geval al 51 huizen bij. In de kern Uden worden in De Ruiter in de komende weken 65 sociale huurwoningen opgeleverd. In Reek, Odiliapeel en Volkel zijn vijftien woningen in aanbouw. Voor deze kernen zijn inmiddels ook plannen in voorbereiding om aan de woningbouwopgave te voldoen. Er staat namelijk nog flink wat op stapel binnen Maashorst. “Eind vorig jaar zijn er nog heel veel ontwerpbestemmingsplannen voor woningbouw in procedure gegaan”, weet de wethouder. “Grote ontwikkelingen, maar ook kleinere initiatieven, of voor woningsplitsing of ruimte-voor-ruimte.” Een voorbeeld is het initiatief Hof van Maashorst; een mix van jong en oud en afspraken vastgelegd in een sociaal contract.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant