Het Sesterpark kent nu nog veel groen. (foto: Henk Lunenburg)
Het Sesterpark kent nu nog veel groen. (foto: Henk Lunenburg)

Bouwplannen woningen Sesterpark Uden definitief, verkoop begint eind oktober

Wonen 3.138 keer gelezen

UDEN/ZEELAND | De bouw van vijftig woningen in het Udense Sesterpark gaat definitief door. Door enkele omwonenden was eerder bezwaar gemaakt op de plannen. Vorige week heeft de Raad van State die bezwaren echter ongegrond verklaard. De verkoop van de huizen gaat eind volgende maand van start.

Ontwikkelaar BPD hoopt snel te kunnen starten met de bouw van de 26 koopwoningen en 24 huurwoningen. De gemeente en de ontwikkelaar gaan daarover de komende weken verder in gesprek.

Kerkstraat en Vlaskapel
Ook is er vooruitgang in het project van de bouw van twaalf appartementen aan de Kerkstraat 50-52 in Zeeland en zeven rijtjeswoningen aan de Vlaskapel in Zeeland. Voor die laatstgenoemde plek is deze week het bestemmingsplan vastgesteld. De huizen daar zijn bedoeld voor starters en doorstromers. De rijwoningen worden ingepast binnen de bestaande bebouwing. Aan de Kerkstraat 50-52 in Zeeland wil de initiatiefnemer aan weerszijden van de steeg twaalf appartementen bouwen. Het college wil in principe medewerking verlenen aan dit plan, dat aansluit aan op het ontwikkelingsgebied Kerkstraat-Oost en grenst aan het Dorpshuis. De initiatiefnemer wil hier zeven levensloopbestendige appartementen op de begane grond bouwen en vijf huurappartementen op de verdieping.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant