Excellent en Handel beogen promotie en treffen elkaar zondag op D'n Eikenwal.
Excellent en Handel beogen promotie en treffen elkaar zondag op D'n Eikenwal. Archieffoto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

3D: Handel wacht met Excellent een zware middag; aanhaken of afhaken bij Venhorst-EGS’20

Voetbal 1.932 keer gelezen

De derde klasse D gaat zondag verder met enkele interessante ontmoetingen die van invloed zijn in de strijd bovenin. Handel-Excellent kan gerust een topper genoemd worden, terwijl voor de winnaar van het treffen tussen RKSV Venhorst en EGS’20 mogelijk aansluiting met de topvier wacht. Helemaal onderin gaan Vitesse’08 en hekkensluiter Constantia op zoek naar belangrijke punten tegen respectievelijk Vianen Vooruit en SV United.

Na het onverwachte verlies van Handel (bij Ysselsteyn) zint de formatie van trainer Sander Janssen op revanche. De volgende klus is echter geen eenvoudige, want het in 2023 sterk presterende Excellent is te gast op D’n Eikenwal. De Oploonaren kunnen bij winst op twee punten komen van de huidige nummer twee, dus John Janssen zal zijn manschappen meegeven dat er wat te halen valt bij de titelkandidaat. Handel heeft echter al meermaals aangetoond over de nodige veerkracht te beschikken en zal dus ook voor de volle buit gaan. En tegelijkertijd hopen dat Ysselsteyn kan stunten bij de nieuwe lijstaanvoerder Bruheze.


Remco ten Hoopen zag ‘zijn’ EGS’20 dit seizoen nog maar twee keer buitenshuis winnen. (foto: Matt Gerrits)

Mooie affiche in Venhorst, Vianen treft Vitesse’08
Net onder de subtop staan RKSV Venhorst en EGS’20 tegenover elkaar. Aanhaken of afhaken is het devies op sportpark De Voskuilen, temeer omdat bij een zege van Handel op Excellent wel ineens plek vier, en de daarmee gepaard gaande nacompetitie, weer in het zicht komen. Venhorst verdedigt een voorsprong van twee punten op EGS’20, dat buitenshuis maar zelden wint. De stabiele middenmoter Vianen Vooruit weet dat het bij een driepunter zomaar kan inlopen op de topvijf, maar de roodbroeken zijn gewaarschuwd, want tegenstander Vitesse’08 behaalde deze jaargang één van de twee overwinningen tegen Vianen Vooruit.
Elders gaat Constantia op zoek naar punten bij SV United. De Wanroijnaren tankten wat zelfvertrouwen door de schade tegen Bruheze (1-2 verlies) beperkt te houden. Het spel na rust tegen de Helmonders zal trainer Adrie van Roosmalen wat vertrouwen geven in een goede afloop. Hapse Boys zal een passend vervolg willen geven op de winstpartij tegen SV United door te stunten bij nummerdrie Stiphout Vooruit. 

Programma derde klasse D:
SV United-Constantia
Vianen Vooruit-Vitesse‘08
RKSV Venhorst-EGS‘20
Stiphout Vooruit-Hapse Boys
Bruheze-SV Ysselsteyn
Handel-Excellent

 Stand derde klasse D:
1. Bruheze 16-37 (pk2)
2. Handel 16-35 (pk1)
3. Stiphout Vooruit 16-30
4. Excellent 16-30
5. Venhorst 16-25
6. EGS’20 16-23
7. Vianen Vooruit 16-23
8. Hapse Boys 16-21
9. SV United 16-21
10. Ysselsteyn 16-19
==================
11. Vitesse’08 16-6
------------------------------
12. Constantia 16-3

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant