Achilles Reek draagt de 4-1 overwinning op aan pechvogel Rob Linders.
Achilles Reek draagt de 4-1 overwinning op aan pechvogel Rob Linders. Foto: Jordy van Boxtel

4H: Festilent ruim langs Cito, blessure overschaduwt zege Achilles Reek, eindelijk winst SES

Voetbal 5.434 keer gelezen

Koploper Festilent heeft in eigen huis ruim gewonnen van Cito uit Oss. Het werd 6-1 voor de Zeelanders. In Gassel lag het duel tussen de plaatselijk VV en Achilles Reek vanaf de twaalfde minuut een dik half uur stil. Een zware knieblessure van Achilles-keeper Rob Linders legde het spel noodgedwongen stil. SIOL stal de overwinning in Herpen. De oranjehemden wonnen drie belangrijke punten, maar kregen teveel volgens trainer Peter ten Haaf.

Grootste competitiezege Festilent
De suprematie van koploper Festilent uit zich niet in de grote overwinningen. De ongeslagen kampioenskandidaat behaalde in achttien wedstrijden vijftien zeges. De grootste overwinning boekte de ploeg zondag tegen Cito dat een Zeelandse bliksemstart niet overleefde. Na negen minuten leidde Festilent al met 3-0. Bram Geurts opende in de zevende minuut de score. Pepijn Schonenberg en Hidde van Dongen dienden de Ossenaren in de negende minuut de knock out toe. “Pepijn en Hidde scoorden allebei in dezelfde minuut”, zegt winnend coach Tom Jacobs. De gasten kwamen in de dertiende uit een vrijetrap vanaf een meter of veertig dichterbij. “De bal werd op een meter of twintig van ons doel aangeraakt door een van mijn spelers waarna onze keeper dacht dat de bal naast zou gaan”, zegt Jacobs. Festilent zette het misverstandje recht en liep door goals van Daan Manders (25e) en Bram Geurts (41e) uit naar een 5-1 voorsprong. Giel Nooijen schoot het halve dozijn in de 74e minuut vol. Hij maakte er 6-1 van.
Verliezend coach Yavuz Demirci schrijft de nederlaag toe aan personele problemen bij Cito. “Onze keeperstrainer stond zelfs op doel. Ik vind niet dat we weggespeeld zijn, we gaven de goals te gemakkelijk weg.”

Achilles Reek wint, maar verliest keeper
In Gassel boekte Achilles Reek een 1-4 overwinning op nummer de dertien van de ranglijst. Het resultaat werd echter overschaduwd door de zware blessure van keeper Rob Linders. Na twaalf minuten scheurde hij bij een onschuldige situatie een pees in zijn knie af. Uit die aanval scoorde Gassel ook nog eens de 1-0 via Soulaiman Rotbi. De teamgenoten van de pechvogel Linders waaronder ook broer Bas besloten na een onderbreking toch door te voetballen. “De jongens pakten het incident sterk op. Nadat de ambulance met Rob vertrok, scoorde Hans van der Doelen twee keer en leidden wij met 1-2”, zegt trainer Jordy van Boxtel. In de slotfase (80e en 88e) besliste Anwar Tuijthof de strijd en bepaalde de eindstand op 1-4. “De winst is fijn, maar de middag was dat zeker niet. Voetbal is even bijzaak”, zegt trainer Van Boxtel, “We dragen de winst op aan Rob.”
Ook Gassel was onder de indruk van het incident. Dat verklaart trainer Hachemi Chahaibi. “Het was vreselijk om te zien. Erg voor die jongen. We hebben onze huid nog duur verkocht maar hun invaller (Anwar Tuijthof, redactie) maakte het verschil. Als je ziet hoe hij twee keer scoort. Die jongen is nog steeds erg goed.”

NLC’03 met negen onderuit tegen SES
In Langenboom was de scheidsrechter in de ogen van hekkensluiter NLC’03 de boosdoener. De ploeg uit Lith verloor op de Kogelberg nipt met 1-0, en eindigde de wedstrijd met negen spelers. Jay Richters (twee keer geel, 58e minuut) en Bram Ceelen (80e) werden met rood weggestuurd. “Ik zeg het niet graag en ook niet vaak, maar de scheidsrechter was ons niet goed gezind vandaag”, zegt NLC-trainer Willem van Kreij. In Langenboom zag Van Kreij dat NLC zijn huid duur verkocht. “We komen steeds dichterbij”, zegt hij.
SES proefde na een aantal nederlagen eindelijk weer eens het zoet van de overwinning. Die winst kwam tot stand door een rake kopbal van Luuk Thelosen in de 77e minuut. In de slotfase waren de gasten dicht bij de gelijkmaker na een verre uittrap van keeper Thomas Fransen. Zijn collega Stan Nooren voorkwam de 1-1.

‘Bal rolt huilend van het veld’ in Herpen
SIOL-trainer Peter ten Haaf staat bekend om zijn uitspraken. Na de ‘niet verdiende’ 1-2 overwinning bij Herpinia omschreef de trainer het spelniveau treffend. “De bal rolde huilend van het veld vandaag”, merkte hij op. “Dit was onze aller slechtste wedstrijd van het seizoen. We konden echt geen aanspraak maken op de winst, maar we hebben wel gewonnen.”
Het sinds carnaval nog steeds niet fitte SIOL kwam knullig op achterstand.. “Onze keeper werd verblind door de zon en stompte de bal tegen de lat. In de rebound scoorde de tegenstander de eerste goal”, zegt Ten Haaf. Het was het Herpense goudhaantje Beau van Dieten die scoorde voor Herpinia. Owen Blokland scoorde na een half uur de gelijkmaker na een voorzet van Jan Lutters. Een donderspeech in de rust leverde voor SIOL direct resultaat op. “In de eerste minuten na de pauze scoorde Robin Schamp onze tweede”, zegt de SIOL-trainer, “Maar eerlijk gezegd dacht ik dat er een overtreding aan voorafging.”
Herpinia joeg bijna drie kwartier op de gelijkmaker. SIOL verdedigde met man en macht en bleef overeind. “Dit is een zure nederlaag”, vertelde Hans Lathouwers, de trainer van Herpinia, “We hadden de meeste en de beste kansen, maar we scoorden slechts één keer. SIOL maakte er twee. Jammer, maar het loopt even niet zo bij ons.”

Achates verrast SCMH
Het Ottersumse Achates strafte een slap optreden van SCMH af en boekte in eigen huis een 3-2 overwinning. “We lieten het afweten in de eerste helft”, vond trainer Stan Vos, die zijn ploeg in de rust de weg wees. Achates leidde toen met 2-1 door doelpunten van Yannick Schouten en Bas Thijssen. Tussendoor scoorde Gijs Donkers de gelijkmaker. Na rust was het Tren Weijers dat Achates op 3-1 schoot. Invaller—keeper Jomme Noij voorkwam dat Achates op 4-1 kwam toen hij in de 68e minuut de strafschop van Kai Bicentini stopte. Stan Rovens deed het in de slotminuten beter. Hij benutte voor SCMH een buitenkans vanaf elf meter. Verder dan de 3-2 kwamen de gasten niet meer.

Milsbeek verliest twee keer voorsprong
Nummer drie Milsbeek vocht in Mill om een overwinning tegen Juliana. De Noord-Limburgers namen in de 39e minuut de leiding via Mitch Kramer maar gaven de voorsprong in de 77e minuut prijs. Andy Veld schoot de thuisclub langszij. In de slotminuten zette Roy Neijenhuis Milsbeek weer op voorsprong. Opnieuw was het Andy Veld die Juliana langszij bracht. De gelijkmaker viel in de 90e minuut. Door de remise houdt Milsbeek Juliana Mill op afstand. De nummer drie zag de achterstand op tweede FC De Rakt groeien tot vijf punten.

HBV is kansloos bij FC De Rakt
FC De Rakt heeft geen problemen gehad met HBV uit Beers. In Uden won de ploeg van trainer Eus Marijnissen andermaal. “We zetten hier iets neer”, aldus de oud-prof, “We zijn nu vijftien wedstrijden ongeslagen. HBV was vandaag niet compleet. Wij wel, maar we hebben ook weken met vier, vijf invallers gespeeld, en gewonnen.” Voor FC De Rakt, dat de tweede periodetitel op zak heeft, scoorden Thomas Mertens (6e minuut) en Melih Polat (31e en 61e).

14. NLC’03 18-3

SIOL in de aanval tegen Herpinia. De Katwijkers verdienden de winst niet, maar wonnen wel.