De selectie van UDI'19/CSU voor het seizoen 2022-2023.
De selectie van UDI'19/CSU voor het seizoen 2022-2023. Foto: UDI'19

UDI’19 doet zichzelf weer tekort: ‘We stapelen kans op kans op kans’

Voetbal 2.524 keer gelezen

UDEN | UDI’19/CSU is er niet in geslaagd om te stunten tegen VVSB. De titelkandidaat won in Uden met 1-3. Op papier een uitslag zoals verwacht, maar een klein wonder op basis van 90 minuten voetbal. UDI was veel sterker, maar ging toch (weer) onderuit. “Bij een ploeg met een gemiddeld scoringspercentage hadden we deze wedstrijd 4-2 gewonnen”, baalde UDI-coach Lodewijk de Kruif.

Door Martijn Schwillens

“Ik heb dit als trainer nog nooit meegemaakt”, vervolgde De Kruif. De teleurstelling liet zich simpel verklaren, want ‘zijn’ Tricolores stonden alweer voor de zeventiende maal met lege handen. Dat is in theorie geen schande tegen een ploeg als VVSB (’de meeste ploegen calculeren voor zulke potjes een nederlaag in’), maar UDI’19 speelde zeker na rust erg goed en miste enkele goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Bij de thee stond het 1-1 omdat Jan van de Haterd na een half uurtje de 0-1 van Jesse van Nieuwkerk ongedaan had gemaakt. Daarmee haalden beide ploegen een maximaal rendement uit de weinige kansen in de eerste helft.

‘Kans op kans op kans’
Hoe anders was dat na rust, toen UDI’19 met lef speelde en, nog belangrijk, volop kansen creëerde tegen de nummer twee. De levendige Dani Theunissen was een schrik voor de VVSB-defensie, maar de 23-jarige Arnhemmer was ongelukkig de keren dat hij voor doelman Ruben Valk verscheen. Ook de ingevallen Jeroen van Schoonhoven en Roald van Hout waren dichtbij een bevrijdende goal voor UDI. “We stapelen kans op kans op kans op kans, maar we vergeten andermaal de trekker over te halen”, zag De Kruif.
De treffer viel, niet voor het eerst dit seizoen, uiteindelijk aan de andere kant. Een knullig misverstand tussen Ralph Vos en zijn verdediging leidde de 1-2 in. Een diepe bal werd noch door de goalie noch door de defensie verwerkt, waarna Guus Verver tot zijn eigen verbazing de bal kon binnentikken. “Het is ongekend hoe ons dit telkens weer overkomt.” Diezelfde Verver mocht in blessuretijd ook nog de 1-3 op het bord zetten toen UDI bij een hoekschop iedereen - inclusief Vos - naar voren had gestuurd en VVSB in de counter de (onterechte) zege kon veiligstellen.

Het is ongekend hoe ons dit telkens weer overkomt

‘Niet uitzichtloos’
Ondanks het nieuwe verlies wil De Kruif niets weten van ‘een uitzichtloze positie’ en ziet hij ‘nog mogelijkheden’ voor UDI’19 om nummer zestien Baronie (dat zeven punten meer heeft) te achterhalen. “Het wordt steeds moeilijker, maar niet uitzichtlozer”, benadrukte de Edenaar. “Het liefst waren we vandaag op vier punten van Baronie gekomen, maar we krijgen nu O.S.S.’20 (uit), JOS Watergraafsmeer (thuis) en Dongen (thuis). Wedstrijden waarin wij vanwege onze manier van spelen gewoon voor de volle winst kunnen en zullen gaan.”