Vierdeklasser HBV Beers presteert tot nu toe erg wisselvallig. 'Ik ben nog maar twee keer na een wedstrijd naar huis gereden en dat ik dacht: zo wil ik het.'
Vierdeklasser HBV Beers presteert tot nu toe erg wisselvallig. 'Ik ben nog maar twee keer na een wedstrijd naar huis gereden en dat ik dacht: zo wil ik het.' Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

HBV-coach Luciën Roeffen: ‘Wij kunnen echt beter dan we tot nu toe hebben laten zien’

Voetbal 1.512 keer gelezen

BEERS | HBV Beers staat na negen speelronden op een elfde plaats in de vierde klasse H. “Het is tot nu toe matig wat we laten zien”, zegt trainer Luciën Roeffen eerlijk.

Door Martijn Schwillens

Promovendus HBV begon met grootse ambities aan het seizoen ‘22/23. “We gingen en gaan voor een plek bij de eerste vijf. Het streven is om tot de laatste speeldag ergens om te strijden. Dat kan een periodetitel zijn of deelname aan de nacompetitie via de ranglijst”, zegt Roeffen. Het zijn doelstellingen, die gezien de kleine verschillen in de stand, nog gemakkelijk behaald kunnen worden. Toch had de Cuijkenaar graag gezien dat zijn elftal wat stabieler zou presteren. “Als we vorige week van Herpinia (2-2) hadden gewonnen (HBV leidde na 87 minuten nog met 0-2), dan hadden we gedeeld tweede gestaan. En het gat met Cito is nu vijf punten, dus er is niet veel aan de hand. Maar los van de resultaten ben ik niet te spreken over ons spel. Ik ben nog maar twee keer na een wedstrijd naar huis gereden en dat ik dacht: zo wil ik het. Dat was tegen Achates (6-1 winst), extra bijzonder omdat we toen één minuut stilte hadden gehouden vanwege het overlijden van mijn moeder, en uit tegen koploper Festilent. Die wedstrijd verloren we nipt, maar waren we voetballend meer dan gelijkwaardig.”

Koppen bij elkaar
Het gelijkspel tegen Herpinia van afgelopen week vormde voor Roeffen aanleiding om de koppen bij elkaar te steken. “Niet dat er paniek is of zo, maar soms heb je er meer aan om elkaar eens goed de waarheid te vertellen. Daarom zijn we met zijn allen in de kantine gaan zitten en hebben we fijne gesprekken gevoerd met elkaar. Niet alleen over voetbal, maar ook privé. Dat werkte verhelderend”, vertelt hij. “Mensen die mij kennen, weten hoe fanatiek ik ben. Het liefst zou ik hebben dat de spelers er meer voor over hebben en het op zaterdagavond soms wat minder gezellig maken. Maar als trainer van HBV moet je soms ook begrijpen dat bepaalde jongens bewust in Beers spelen en niet twee klassen hoger. Terwijl ze soms wel die kwaliteiten hebben.”

‘Als wij ons normale niveau niet halen, dan verliezen we’

‘Genoeg kwaliteit’
Volgens Roeffen is Festilent de uitgesproken titelkandidaat. “Eén overwinning kan op dit moment zes plaatsen op de ranglijst schelen. De verschillen zijn erg klein, maar Festilent heeft nét wat meer kwaliteit dan de rest. Zonder altijd goed te spelen, pakken zij de punten. Het grootste verschil met ons is dat zij hun slechte wedstrijden wél winnen. Als wij ons normale niveau niet halen, dan gaan we onderuit. We kunnen echt beter dan we tot nu toe hebben laten zien, al hebben we ook al aardig wat blessures en schorsingen gehad. We hebben genoeg kwaliteit in de selectie, maar we moeten stabieler worden.”
Roeffen heeft het enorm naar zijn zin op sportpark Calbroek. “Het is een fijne spelersgroep en een hele leuke vereniging. Gezien de mogelijkheden die er liggen, heb ik vorig jaar al voor twee jaar bijgetekend. Zodoende blijf ik minstens tot 2024 bij HBV. Ik wil deze club als goede vierdeklasser achterlaten.”

Programma vierde klasse H:
Herpinia - RKSV Cito
FC De Rakt - SIOL
SES- Juliana Mill
HBV - NLC ‘03
Gassel - SCMH
Festilent - Achates
Achilles Reek - SV Milsbeek

Stand vierde klasse H:
1. Festilent 9-23 (PK)
2. Cito 9-16
3. FC De Rakt 9-15
4. Juliana Mill 9-15
5. Milsbeek 9-15
6. SES 9-14
7. SCMH 9-13
8. Achates 9-13
9. Achilles Reek 9-13        
10. Herpinia 9-12
11. HBV 9-11
12. SIOL 9-11
13. Gassel 9-3
14. NLC’03 9-3

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant