Finn van der Horst maakte twee treffers voor Venhorst.
Finn van der Horst maakte twee treffers voor Venhorst. Foto: Eric Elbers

3D: Eerste verlies Handel, Excellent verrast in Stiphout; EGS’20 haalt uit

Voetbal 1.678 keer gelezen

Koploper Handel is zondag tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. In Helmond ging de koploper onderuit tegen Bruheze. De schade bleef beperkt, omdat Excellent won bij nummer twee Stiphout Vooruit. EGS’20 haalde hard uit tegen Constantia; Venhorst en Vianen Vooruit verspeelden een voorsprong.

Handel knokte zich op bezoek bij Bruheze terug van een 2-0 achterstand door goals van Ties van Zon en Jeffrey Driessen, maar ging uiteindelijk toch met 3-2 de Helmondse bietenbrug op. “Vandaag was vooral de eerste helft zwaar onder de maat. We gingen teveel mee in het ‘spel’ van Bruheze. Positieve is dat we van een 2-0 achterstand nog 2-2 maken. Helaas lopen we daarna in het mes met een scherpe counter”, aldus Sander Janssen van Handel, die concludeerde: “We staan weer met beide voetjes op de grond.”

Excellent verrast in Stiphout
Toch zal Janssen met tevredenheid hebben vastgesteld dat de marge van drie punten met Stiphout Vooruit intact bleef omdat het in de competitie groeiende Excellent knap met 1-2 wist te winnen bij de nummer twee door doelpunten van Frans Cuppers en Roel Verberk. “Het was een hele zware wedstrijd, want Stiphout heeft een hele sterke ploeg. We werden naar achteren gedrukt en waren vanuit de omschakeling gevaarlijk en hieruit scoorden we twee keer. Een zwaar bevochten overwinning, behaald op wilskracht”, keek John Janssen (Excellent) tevreden terug. De Oploonaren staan nu vierde. Janssen maakte bekend zijn contract op Het Domein met nog een seizoen te verlengen.


Rik Renirie maakte een zuivere hattrick namens Vianen Vooruit in het duel met SV United. - Foto: Jos Groniger

Hattrick Rik Renirie niet genoeg
Dankzij een loepzuivere hattrick van Rik Renirie leidde Vianen Vooruit met 0-3 tegen SV United. Het bleek uiteindelijk niet genoeg, want de Limburgse thuisploeg kwam nog terug tot 3-3. “Zo riant hebben we dit jaar nog niet voorgestaan. Echt zonde”, vond Renirie. Zijn trainer Joost Janssen kon ondanks de verspeelde voorsprong leven met een gelijkspel. “Het was een hele open wedstrijd, waarin we de eerste helft erg goed speelden, met goede combinaties en veel druk vooruit. Na rust ontstond er een stormloop op ons doel. Met het gelijkspel kan ik leven, maar ik word er vannacht nog wel even wakker van”, erkende hij. Bij Vianen Vooruit keerde sterkhouder Rik Willemse na blessureleed weer terug.

Venhorst verspeelt voorsprong
Finn van der Horst begint zich steeds meer te ontpoppen tot een icoon bij Venhorst. De pas 17-jarige aanvaller was vandaag wederom tweemaal trefzeker tegen SV Ysselsteyn. Toch was het niet genoeg voor drie punten, want Venhorst verspeelde in de tweede helft een 2-1 voorsprong. “Die voorsprong was terecht. We vergaten de wedstrijd naar ons toe te trekken door de 3-1 te maken. Die bleef uit. Een slippertje achterin kostte ons de gelijkmaker. Na de 2-2 was het een open wedstrijd”, vertelde Venhorst-coach Michael van Doren.

EGS’20 blaast Constantia omver
EGS’20 herstelde zich knap van de zeperd bij Hapse Boys van vorige week. De ploeg van trainer Remco ten Hoopen schoot Constantia met 5-0 overhoop. Bij rust stond het opvallend genoeg nog 0-0. Hidde Leegstraten opende het bal, waarna Myron van Dijk (tweemaal), Hessel van Tienen en Max Langenberg alsnog voor een ruime overwinning zorgden. “Ik vond het een eenzijdige wedstrijd, die voor rust al beslist had moeten zijn. Na rust waren we heer en meester. Uiteindelijk is 5-0 nog te weinig”, stelde Ten Hoopen. Zijn Constantia-collega Adrie van Roosmalen was kort maar krachtig: “We zijn in de tweede helft weggespeeld door EGS.”

Uitslagen derde klasse D:
Bruheze - Handel 3-2
Stiphout Vooruit - Excellent 1-2
SV United - Vianen Vooruit 3-3
EGS’20 - Constantia 5-0
Venhorst - SV Ysselsteyn 2-2
Hapse Boys - Vitesse’08 afgelast

Stand derde klasse D:
1. Handel 9-22 (P)
2. Stiphout Vooruit 9-19
3. Bruheze 9-19
4. Excellent 9-16
5. Venhorst 9-15
6. EGS’20 9-13
7. SV United 9-12
8. Hapse Boys 8-11
9. Ysselsteyn 9-10
10. Vianen Vooruit 9-10
11. Vitesse’08 8-3
12. Constantia 9-0

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant