HVCH rekende na een moeizame start af met hekkensluiter RKZVC. Foto: Ruud Schobbers
foto’s

Winnend HVCH toont twee gezichten tegen hekkensluiter

Voetbal 1.084 keer gelezen

HEESCH | HVCH heeft thuis tegen RKZVC gewonnen. De Heeschenaren kenden aanvankelijk veel moeite met de hekkensluiter, maar wonnen terecht met 2-0. “Voor rust was het niet goed, maar in de tweede helft hebben we gedomineerd en vergaten we alleen eerder de wedstrijd te beslissen”, aldus HVCH-trainer Marc van de Ven.

De oefenmeester erkende dat zijn ploeg ondermaats had gepresteerd voor rust. Bart te Focht raakte namens de gasten de paal en ook Desny Royendijk in het HVCH-doelman moest twee keer in actie komen om de brilstand op het bord te houden. Na een effectieve counter kwam HVCH toch net voor rust op voorsprong. Milan Raijmaekers schoot buitenkant-voet fraai binnen: 1-0 “Dat was eerlijk gezegd tegen de verhouding in”, lachte Van de Ven, die ondanks de voorsprong in de rust ingreep en twee wissels doorvoerde. “We zijn daarna wat anders gaan spelen en hebben vervolgens gedomineerd en kansen gecreëerd.” Ondanks enkele goede mogelijkheden bleef de 2-0 lange tijd uit, waardoor RKVZC (’een leuke ploeg die ondanks de laatste plaats wil voetballen en zich niet ingraaft’) mocht blijven geloven in een resultaat. Vijf minuten voor tijd maakte Sjoerd Schobbers aan alle twijfel een einde en was het duel gespeeld.

In het spoor van topvijf
Dankzij de winst blijft HVCH in het spoor van de voltallige topvijf. Koploper Kampong heeft vier punten meer. “We moeten zeker aan de bal meer laten zien, maar in de tweede helft hebben we laten zien dat we ook een wedstrijd kunnen domineren. Het is nu aan ons om dat 90 minuten te laten zien.”