UDI'19 was in augustus 2021 te sterk voor Gemert.
UDI'19 was in augustus 2021 te sterk voor Gemert. Foto: Bas Delhij

UDI’19 treft Gemert in strijd om Braks Groep Trofee

Voetbal 1.525 keer gelezen

ODILIAPEEL | Op zaterdag 6 augustus begint op sportpark de Smelen in Odiliapeel op traditionele wijze het nieuwe voetbalseizoen met de wedstrijd om de Braks Groep Trofee. Opnieuw zullen UDI’19/CSU en VV Gemert de strijd aangaan. De wedstrijd tussen beide Derde Divisie-clubs begint om 17.00 uur.

De afgelopen competitie is nog maar ruim een maand ten einde maar bij R.K.S.V. Odiliapeel/Braks Groep zijn de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen alweer in volle gang. Dit seizoen wordt geopend met wedstrijd om de Braks Groep Trofee. Omdat Braks Groep het komende seizoen 40 jaar hoofdsponsor is van R.K.S.V. Odiliapeel/Braks Groep, is na overleg met de vaste sponsor Peka Kroef B.V. besloten om eenmalig deze naam toe te kennen aan de wedstrijd ter ere van deze unieke verbintenis. 

Begrip in de regio
Al ruim 45 jaar is de wedstrijd, waarin UDI’19/CSU steeds aanwezig was, een begrip in de regio. De wedstrijd trekt jaarlijks zo’n 500 bezoekers en meestal worden deze getrakteerd op een vermakelijke wedstrijd met meerdere doelpunten. Voor beide teams is de wedstrijd een graadmeter voor het nieuwe seizoen, UDI’19/CSU promoveerde naar de Derde Divisie via een spectaculair tweeluik met SV Orion, waarin de tricolores uiteindelijk via strafschoppen de besten bleken te zijn. VV Gemert liep promotie naar de Tweede Divisie mis door twee kleine nederlagen tegen GVVV uit Veenendaal (1-2 en 2-0). Beide teams komen elkaar dus komend seizoen ook weer tegen in de Derde Divisie. 

Aanloop naar jubileum
Voor R.K.S.V. Odiliapeel/Braks Groep zelf is deze wedstrijd om de Braks Groep Trofee een aanloop naar een speciaal jaar waarin de voetbalvereniging dus het 40-jarig hoofdsponsorschap van de Braks Groep gaat vieren maar tevens ook het 75-jarig bestaan van de club omdat dit vanwege Covid-19 twee jaar geleden niet door kon gaan. Deze twee bijzondere gebeurtenissen zullen komend jaar door, voor en vooral met elkaar worden gevierd.
De strijd om de Braks Groep Trofee tussen UDI’19 en VV Gemert is zaterdag 6 augustus om 17.00 uur op sportpark De Smelen, Oudedijk 30a in Odiliapeel. De entreeprijzen bedragen 4,00 euro (volwassen) en 2,00 euro (65-plus). De toegang voor kinderen tot 12 jaar is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant