Eus Marijnissen
Eus Marijnissen

Marijnissen: 'Met DESO klimmen op de ranglijst'

Voetbal 473 keer gelezen

OSS | Eus Marijnissen staat vanavond tijdens de training voor het eerst als trainer voor de spelersgroep van DESO. De Udenaar nam eind januari afscheid van NWC in Asten en vond snel daarna een nieuwe club om het seizoen af te maken.

Het afscheid van NWC en het tekenen bij DESO kwam snel achter elkaar, maar volgens Marijnissen was er pas contact met de Osse Hoofdklasser toen hij zijn afscheid in Asten bekendmaakte. "Dat was anders absoluut niet fair geweest. Ik zou in Asten sowieso aan het einde van het seizoen gaan stoppen, maar vanwege veranderende werkomstandigheden was het voor mij niet meer te doen om vanuit Uden naar Asten te rijden. Dan moet je duidelijk zijn en ik heb aangegeven te stoppen. Toen DESO belde, ben ik gaan praten met Theo van Cleef en na een paar gesprekken hebben we overeenstemming bereikt."

Stabiele Hoofdklasser
Marijnissen trainde diverse clubs uit Zuid II, maar DESO is nieuw voor hem. De laatste dagen kreeg hij de kans om zich een beetje te verdiepen in de club. "DESO is een kleine club die in een aantal jaar flink is geklommen. Maar op dit niveau komen is makkelijker dan er te blijven. DESO moet proberen een stabiele Hoofdklasser te zijn en van daaruit bekijken of het op een gezonde manier een stap omhoog kan maken." De doelstelling dit seizoen is om weg te blijven van de onderste plekken. "We willen gewoon zoveel mogelijk punten pakken en klimmen op de ranglijst. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd en te beginnen zondag met Groene Ster. Een belangrijke wedstrijd, want die ploeg staat onder ons. DESO zit ook nog in de beker en daar willen we ook ver komen."

FC Uden
Marijnissen is volgend seizoen trainer in zijn eigen woonplaats. De voormalig trainer van UNA, UDI'19, Theole, O.S.S.'20, De Treffers, sv TOP, ODC, SC Bemmel en DIO'30 gaat aan de slag bij de hekkensluiter van de derde klasse D: FC Uden. "Op de achtergrond ben ik al wat bezig met het nieuwe seizoen, maar ik focus me volledig op DESO. We willen er een mooi seizoen van maken."

Uit de krant

Uit de krant