Thema's waar Udense jongeren mee te maken krijgen en actuele kwesties komen voorbij
Thema's waar Udense jongeren mee te maken krijgen en actuele kwesties komen voorbij

Negen Udense partijen in debat in De Pul

Verkiezingen 2.120 keer gelezen

UDEN | Udense politieke partijen gaan vanavond in De Pul met elkaar in debat over lokale kwesties. Het verkiezingsdebat is opgezet door Compass (De Pul & Jongerenwerk), de jonge Misfits-ondernemers en het Brabants Dagblad.

Negen partijen doen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart. Naast de huidige partijen VVD-Leefbaar Uden, SP, CDA, Jong Uden, Gewoon Uden, D66 en PvdA doen in Uden voor het eerst ook GroenLinks en UdenPlus mee. Alle negen partijen zijn vanavond present met hun lijsttrekker én een jonge kandidaat van de lijst. Het eerste deel van de avond is namelijk ingeruimd voor thema's waar Udense jongeren mee te maken hebben. Hoe kan de Udense politiek ervoor zorgen dat jongeren gelukkig zijn en blijven in Uden? De jonge politici kruisen daarover met elkaar de degens. De lijsttrekkers gaan aansluitend met elkaar in debat over allerlei actuele kwesties in Uden, Volkel en Odiliapeel. Grote vraag voor hen is ook: waar moet Uden zich de komende jaren sterk voor gaan maken? Publiek in de zaal mag reageren.

De zaal van De Pul is vanaf 19.00 uur geopend. De toegang is gratis. Het debat begint om 19.30 uur en staat onder leiding van Hans van Alebeek, journalist van het Brabants Dagblad. De Udense cabaretier Mark van de Veerdonk zal aan het einde van de avond het debat op geheel eigen wijze samenvatten.

Uit de krant

Uit de krant