De Industrielaan.
De Industrielaan.

Vanaf volgende week omleidingen op Industrielaan door werkzaamheden

Verkeer en vervoer 4.456 keer gelezen

UDEN | De hoogspanningsmasten aan de Industrielaan in Uden zijn toe aan een opknapbeurt. De masten moeten opnieuw geverfd worden. De werkzaamheden starten vanaf maandag 20 maart. Er worden daarvoor een aantal verkeersmaatregelen genomen.

Om te voorkomen dat de Industrielaan in zijn geheel volledig afgesloten wordt voor verkeer, wordt de weg in vijf verschillende fases en delen afgezet. Er wordt gewerkt van zuid naar noord. Voor elke fase - grofweg tussen rotonde en rotonde - wordt een wegvak afgesloten. Met borden wordt ter plaatse de omleidingsroute aangegeven.

Weer
Wegvakken worden alleen afgesloten als er gewerkt wordt. De werkzaamheden zijn sterk afhankelijk van het weer. Bij regen of harde wind kan er niet aan de masten gewerkt worden, en als de luchtvochtigheid te hoog is, kan er niet geschilderd worden. Als de weersverwachting het toelaat, wordt 2 dagen van tevoren aangegeven dat een wegvak afgesloten wordt. Mocht dat laatste het geval zijn dan kan het verkeer, via een omleiding of linksom of omleiding rechtsom, de Industrielaan blijven vervolgen. Het industrieterrein blijft bereikbaar.

Bussen
Bus 91 en 322 rijden om via de Velmolenweg. Als de masten tussen Lippstadtsingel en Liessentstraat klaar zijn, rijden de buslijnen 91 en 322 via de Liessentstraat/Volkelseweg. Andere buslijnen hebben geen last van de werkzaamheden.

Planning
De planning is dat er vanaf 20 maart gedurende 5 weken wordt gewerkt aan de hoogspanningsmasten in de Industrielaan.

Uit de krant