Roland de Laak kroop ook even in de rol van veilingmeester.
Roland de Laak kroop ook even in de rol van veilingmeester.

Recordopbrengst van ruim 44.000 euro bij veiling jubilerende Hockey Club Uden

Sport 720 keer gelezen

UDEN | Hockey Club Uden, die dit jaar 65 jaar bestaat, kijkt met een goed gevoel terug op de veiling, die zaterdagavond in het clubhuis aan de Boekelsedijk werd gehouden. Deze bracht maar liefst 44.444 euro op. “Alle records zijn gebroken”, kon een trotse voorzitter Han Gootzen na afloop melden. De opbrengst wordt benut voor een lang gekoesterde wens: een grondige renovatie van het clubhuis.

De eerste lustrumeditie van de veiling van HC Uden – de laatste vond in 2019 plaats – stond in het teken van ‘kwaliteit boven kwantiteit’. Enerzijds was het niet zo druk in het clubhuis als vooraf misschien gehoopt was, aan de andere kant was het aantal te veilen kavels met 60 ook een stuk overzichtelijker dan bij de vorige uitvoering. Het kaveloverzicht straalde van het eerste tot het laatste item eveneens kwaliteit uit, met dank aan een heleboel ondernemers die de vereniging een warm hart toedragen.

Burgemeester
Waarnemend burgemeester Paul Rüpp nam de veiling van het eerste kavel, een golfclinic voor tien personen, voor zijn rekening en kreeg de bieders in de zaal direct enthousiast. Na hem was het de beurt aan de nieuwe veilingmeester Ton de Kort, die voor de door HC Uden beschikbaar gestelde kavels voorzitter Gootzen als gast-veilingmeester op het podium kreeg en bovendien Prins Porcellus de 55e – Roland de Laak – een zevental items zag veilen, op zijn geheel eigen wijze. Notaris Eric van Egeraat hield nauwkeurig in het oog of alles volgens de regels verliep maar beleefde een gemakkelijke avond.

Verrassingskavel
Het aanbod aan veilingitems was divers: van een gesigneerde stick van tophockeyster Maartje Krekelaar tot een aantal luxe diners, via tickets voor Theater Markant en enkele festivals tot een strippenkaart voor tien keer oppassen door jeugdprins Ties Woltring én het verrassingskavel van Roland de Laak: een optreden van schlagerfenomeen Otto Lagerfett. Die laatste ging voor 3000 euro onder de hamer en bouwde vervolgens een feestje van formaat in het clubhuis. Direct daarna maakte Gootzen de recordopbrengst bekend. De renovatie van het 50 jaar oude clubhuis moet niet lang meer op zich laten wachten.

Uit de krant

Uit de krant