Afbeelding
Foto:
UPDATE

Meester Gijs fietst door de Dolomieten voor KiKa, leerlingen De Ark halen veel geld op

Sport 1.334 keer gelezen

UPDATE:

De leerlingen van De Ark hebben in totaal 5343.72 euro opgehaald tijdens de sponsorloop van vorige week woensdag. “Wat een fantastisch bedrag”, aldus Wijdeveld.


09-06-2022 08.30 uur:

VEGHEL | Gijs Wijdeveld gaat van 19 tot en met 24 juni de sportieve uitdaging van zijn leven aan. De 33-jarige leerkracht van groep 8 op basisschool De Ark in Veghel gaat in zes dagen vijf etappes fietsen door de betoverende Dolomieten. In totaal fietst de Udenaar zo’n 600 kilometer en moet hij 16.000 hoogtemeters trotseren. Onder de naam Giro di KiKa hoopt Wijdeveld zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. 

Als trotse vader geniet Wijdeveld, of zoals ze hem op de Ark noemen meester Gijs, dagelijks van zijn twee kerngezonde dochters van 1.5 en 4 jaar. “Je hoeft van mij geen zielig verhaal te verwachten. De reden dat ik meedoe is eigenlijk precies het tegenovergestelde. Ik ben een gezegend vader met twee gezonde dochters. Na de verhalen en beelden via Giro di KiKa besef ik me des temeer dat dit helaas niet voor alle kinderen en ouders zo is. Daarom wil ik geld inzamelen voor onderzoek om kinderkanker de wereld uit te helpen.” Daar heeft Wijdeveld al het een en ander voor ondernomen. Hij vervolgt: “Ik heb auto’s gewassen en tijdens Oud en Nieuw heb ik oliebollen gebakken voor de buurt. Samen met de steun van vrienden, kennissen en familie heb ik het bedrag dat je minimaal moet inleggen om mee te mogen doen, 2500 euro, ruimschoots gehaald. De teller staat op iets meer dan 3000 euro.” 


Sille, Aurelio, Evy, Fabian, Ela en Aukje (Leerlingenraad De Ark) hebben veel vertrouwen in meester Gijs.

Toch hoopt Wijdeveld dat bedrag nog flink op te krikken. Daarbij krijgt hij hulp van de leerlingen van De Ark. “Er was woensdag 8 juni een sponsorloop. De hele dag door liepen er leerlingen rondjes rond de school. Per rondje werd er geld opgehaald. Een vast bedrag sponsoren kon ook. Ik hoop uit te komen op 5000 euro. Dat zou geweldig zijn.” De opbrengst van de sponsorloop wordt later bekend gemaakt.

Profwielrennen
Ongetraind de Giro di KiKa tot een goed eind brengen is onmogelijk weet ook meester Gijs. “Ik ben nog nooit zo fit geweest”, vertelt hij trots. “In de winter heb ik veel op de Taxc (indoor fietstrainer) gezeten. Erg saai, maar wel goed om je fietsconditie te onderhouden. De laatste weken heb ik veel op de fiets gezeten. Vorige week heb ik de Waalse Pijl (215 kilometer en 3800 hoogtemeters) nog gereden. Het ging echt lekker, op het einde van de rit had ik zelfs nog wat overschot.” De Udense amateurwielrenner gaat dus met een goed gevoel naar Italië. “Alles is tot in de puntjes geregeld. Er zijn volgauto’s, posten waar je eten en drinken kan halen en masseurs. Dichter bij het profwielrennen kom je niet. Dat maakt het voor mij extra leuk om te doen.”


Meester Gijs geeft uitleg over zijn fiets.

Wijdeveld is zelf lid van TWC Volkel. Twee leden van die fietsclub deden al eens eerder mee aan Giro di Kika. “Zij waren razend enthousiast. Het parcours moet fantastisch zijn en de sfeer is goed. Je trapt toch net iets harder als je geld op kan halen voor het goede doel.” Op donderdag 16 juni vertrekt Wijdeveld samen met zijn vriendin en hun twee kinderen naar Italië. Van 19 tot en 24 juni staan er vijf etappes en één rustdag op het menu. “De slotetappe gaat over de mythische Passo dello Stelvio. Er zijn dan drie routes waar je uit kan kiezen. Ik hoop de zwaarste te pakken, maar dat is afhankelijk van hoe ik de eerste vier etappes overleef”, besluit meester Gijs.

Geld doneren kan hier: www.girodikika.nl/gijs-wijdeveld-giro-di-kika-2022.

Afbeelding
Afbeelding
Sille, Aurelio, Evy, Fabian, Ela en Aukje (Leerlingenraad De Ark) hebben veel vertrouwen in meester Gijs.
Afbeelding
De Leerlingenraad van De Ark heeft veel vertrouwen in meester Gijs.

Uit de krant

Uit de krant