Maud van Kempen en Manou Meulebeek.
Maud van Kempen en Manou Meulebeek.

Udense Manou Meulebeek kwalificeert zich vier keer voor Nederlands kampioenschap schoonspringen

Sport 751 keer gelezen

UDEN | De Udense Manou Meulebeek heeft zich afgelopen weekend in Eindhoven op vier onderdelen gekwalificeerd voor deelname aan het Nederlands (Jeugd) Kampioenschap schoonspringen. Het N(J)K vindt plaats op 18 en 19 juni in Amsterdam.

Vrijdag, zaterdag en zondag vonden in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven de kwalificatiewedstrijden plaats voor deelname aan het Nederlands (Jeugd) Kampioenschap. Schoonspringers uit heel Nederland streden om plekken bij de beste zes springers per categorie. Manou stond ingeschreven voor deelname aan vier wedstrijden. Vanwege het feit dat niet in alle categorieën deelnemers hoefden af te vallen was het voor Manou belangrijker om de puntenaantallen voor bepaalde limieten te springen. Tijdens het officiële N(J)K is er de mogelijkheid om limieten te springen voor bijvoorbeeld toetreding tot het Nationale Team of deelname namens Nederland aan Internationale wedstrijden zoals bijvoorbeeld het Europese Jeugd Kampioenschap. Dit was voor Manou een hele goede oefening om te zien waar ze stond en dat deed ze niet zonder succes.

Kansen
Samen met Synchroonpartner Maud van Kempen behaalde Manou het puntenaantal voor een 100% EJK limiet en ook op de 1 meter liet ze zien dat zelfs met één gemiste sprong, van de in totaal negen sprongen op dit onderdeel, ze op een haar na haar 95% limiet sprong voor toetreding tot het Nationale Team. “Ondanks het feit dat deze wedstrijd geen officieel kwalificatiemoment was was het wel erg goed om te zien dat de kansen er liggen”, aldus moeder Sigrid Meulebeek. “Die zal ze moeten benutten tijdens het officiële N(J)K op 18 en 19 juni in Amsterdam.”

Kwalificatie
Manou kwalificeerde zich op vier onderdelen: 1 meter plank meisjes A met een tweede plek, 1 meter plank Dames All In met een derde plek, 3 meter plank meisjes A met een vierde plek en Synchroon 3 meter plank Meisjes A/B met een eerste plek.

Uit de krant

Uit de krant