Het team van SIS biljart.
Het team van SIS biljart. Foto:

SIS Schoonmaak ongeslagen naar play offs

Sport 87 keer gelezen

UDEN | Het SIS biljart eredivisieteam uit Uden speelde afgelopen weekend twee wedstrijden voor de competitie. Zaterdag moesten ze een wedstrijd inhalen tegen Bousema uit Lochem en zondag was de reguliere wedstrijd tegen Eekhoorn uit Hoeven. Beide wedstrijden werden gewonnen, 6-2 en 5-3.

Raymund Swertz verloor van Frans van Schayk, 29-40. Vanaf het begin van de wedstrijd keek Swertz tegen een achterstand aan die alleen maar groter werd. Hij stribbelde nog wat tegen na de pauze met een serie van 9 en 4, maar Van Schayk antwoordde met 7 en 4 en speelde de wedstrijd geroutineerd uit. Heeswijker Jean van Erp liet tegenstander Stefan Galla uit Duitsland onnodig terug in de wedstrijd komen. Aan het eind ging het zeer stroef maar de opgebouwde voorsprong van 10 caramboles was voldoende voor Van Erp om de winst binnen te halen, 40-33. Raimond Burgman had geen kind aan zijn vriend Anno de Kleine. Met 30-11 voorsprong liet Raimond de teugels een beetje vieren. Voor de Kleine was het toen al te laat, 40-22. De laatste speler van SIS, Eddy Merckx, speelde tegen Murat Coklu en deze begon sterk met een voorsprong van 10-3. Dat kon de kopman van het Udense team niet op zich laten zitten. Met series van 10 en 9 werd afstand genomen en op het eind stond 40-20 op het scorebord. Gemiddeld 2.5 voor Merckx. Bousema, die gedeeld tweede staat in de competitie, ging teleurgesteld naar huis.

Zondag tegen Eekhoorn
Zondag was de wedstrijd tegen het eveneens op de tweede plaats staande Eekhoorn uit Hoeven. Raymund Swertz beet het spits af, maar het was niet zijn weekend. Hij verloor van een zeer sterk spelende Jerry Hermans met 25-40. Jean van Erp start zeer overtuigend met 24 in 12 beurten en laat tegenstander Peter Ceulemans onnodig terug komen tot 29-28. Echter een serie van 10 van Jean maakte aan alle illusies van de Belg een einde, 40-32. Raimond Burgman nam het op tegen Kurt Ceulemans. Met een 21-10 pauzestand dachten de meeste supporters dat de overwinning wegglipte. Dan kennen ze de werkelijke aard van Burgman niet. In vijf beurten was hij helemaal terug. Erop en erover en de winst werd binnen gehaald 40-34. De kopman van zondag, Eddy Merckx, nam het op tegen Frans van Schayk. Met een voorsprong van 24-11 ging Van Kuyk de pauze in. Met 38-30 had Van Kuyk de winst binnen handbereik. Merckx sloot af met 14 caramboles in 4 beurten en Van Kuyk met nog 1 te gaan in de nabeurt maakte gelijk. Stand was uiteindelijk 5-3 in het voordeel van SIS Schoonmaak. Hierdoor is het team verzekerd van de eerste plaats in de eredivisie en gaat het spelen tegen de winnaar van nummer 2 tegen 3, ergens eind mei.

Masters
Komende week vindt in Berlicum de Nederlandse Masters driebanden plaats. Van dinsdag tot en met zaterdag overdag te zien op Ziggo of live in de Durpsherd.

Uit de krant

Uit de krant