Manou Meulebeek.
Manou Meulebeek.

Schoonspringster Manou Meulebeek naar Open Bergen in Noorwegen

Sport 322 keer gelezen

UDEN | Manou Meulebeek vertrekt op koningsdag richting Noorwegen voor een belangrijke kwalificatiewedstrijd voor schoonspringen: “de Bergen Open” Kampioenschappen. Maar liefst 14 landen zijn aanwezig en ruim 200 springers zullen deelnemen. Samen met haar teammaatje Lita van Weert en hun coach Jonathan Malusardi gaan ze naar Noorwegen.

Manou zal deelnemen aan de onderdelen Girls A 1 meter, Girls A 3 meter en ook aan de hogere leeftijdsklasse Women Open 1 meter. Ze komt in actie op donderdag 28 april, zaterdag 30 april en zondag 1 mei. Het was nog even spannend of Manou wel kon gaan. Drie weken geleden belandde Manou tijdens een wedstrijd in Eindhoven gedurende het inspringen heel hard naast de duikplank op de betonnen vloer waarbij ze enkele blessures opliep. Een week lang mocht er niet getraind worden en moest ze herstellen. Natuurlijk was er daarna even de angst, maar met haar doorzettingsvermogen is ze er vol voor gegaan en kan ze alsnog deelnemen. Afgelopen vrijdag 22 april kwam Manou nog in actie tijdens een synchroonwedstrijd in Eindhoven waarbij ze samen met haar synchroonpartner Maud van Kempen eerste werd in de categorie Meisjes A 3 meter synchroon. Hun 2,5 salto voorwaarts gehoekt zorgde voor meer dan zestig punten, een prachtige prestatie gezien het feit dat Manou en Maud samen slechts één training hun synchroonprogramma konden trainen.

Sponsoren
Deelnemen aan de kwalificatie in Noorwegen was voor Manou een grote wens. Dankzij de financiële steun van drie Udense bedrijven is het mogelijk gemaakt. Ruim voor deze wedstrijd ging Manou op zoek naar sponsoren om haar doel te bereiken. Floryn Grand Café, De Visscherie Uden en Rensen Building Environments steunen Manou financieel en daarom is het voor haar mogelijk om deze reis te maken. Met slechts nog een kleine eigen bijdrage die ze bij elkaar verdient met haar bijbaantje is ze in de gelegenheid om haar prestaties te laten zien aan de internationale jury in Bergen. 

Uit de krant

Uit de krant