Afbeelding

SIS Schoonmaak wint twee keer

Sport 115 keer gelezen

UDEN | SIS Schoenmaak speelde afgelopen zondag in Huissen zowel de competitie- als de bekerwedstrijd. De Udenaren sloten de dag af met twee keer 6-2. De play offs voor de competitie werden hierbij veilig gesteld.

Op de locatie van A1 uit Huissen werd voor de competitie afgetrapt door Raymund Swertz en Martien van der Spoel. Swertz begon sterk en produceerde in het begin al een serie van 11. Tegenstander Wienk had hierop gedurende de wedstrijd geen antwoord 40-29. Van der Spoel kampte met vermoeidheidsverschijnselen en wist geen vuist te maken tegen Kay de Zwart en verloor met 40-36. Raimond Burgman speelde tegen Jelle Pijl en start met een serie van 14. Pijl kwam nog enigszins terug maar Burgman trok de winst over de streep 40-33. Eddy Merckx had ook een serie van 11 en wist op die manier de altijd sterk spelende Dave Cristiani van zich af te houden, 40-27.

Van Erp en Jaspers vrijaf
Zonder deze twee sterke spelers was het de vraag of de ploeg mentaal in staat was om een tweede wedstrijd op één dag te spelen. Het was tijd voor de bekerwedstrijd. In de competitie wordt tot 40 gespeeld, in de beker 3 setjes tot 15. Het werd een herhaling van de competitiewedstrijd. Merckx won met 2-1 van Cristiani, na 1-0 achter gestaan te hebben. Opmerkelijk het hoge gemiddelde van Merckx, 3,3. Burgman stond 2-0 en met 14-8 het matchpunt in de hand. Hij mist en Pijl maakt het uit met een serie van 7. Stand 2-1 voordeel Burgman. Martien van der Spoel had zijn weekend niet. In de voorafgaande grand prix vorige week werd hij ook al snel uitgeschakeld. Ook de bekerwedstrijd werd niet gewonnen 1-2 voor Kay de Zwart. Wel sterk was het laatste setje van Martien, wat hij wist te winnen. Raymund Swertz wist van tegenstander Addy Wienk te winnen 2-1. Door het belangrijke setje van Van der Spoel werd het uiteindelijk 7-5 in setstanden. De return van de beker wordt gespeeld in Uden op zaterdag 7 mei 19.00 uur.

Uit de krant

Uit de krant