Henry van Wanrooij: "Elke week gebeurt er wel iets"
Henry van Wanrooij: "Elke week gebeurt er wel iets" Foto: Peter Kuijpers

4F: Stilte voor de storm bij Avesteyn en Acht, Van Wanrooij: ‘Ik gun Avanti’31 alle succes’

Sport 230 keer gelezen

Zondag nog snel een driepuntertje binnen halen en dan de voorbereiding starten op Tweede Paasdag. Een gechargeerde zin waar we deze inleiding mee beginnen. Het provoceert ongetwijfeld stijgende nekharen en rode vlekken bij de tien anderen, maar een kern van waarheid zit er wel degelijk in. De competitie in deze klasse is eigenlijk alleen voor Avesteyn en Acht nog spannend. Hooguit nog de periodekampioenen mochten clubs na deze marathon competitie daar nog zin in hebben. Slechts één degradant (Sorry EMK) en wellicht nog enige wrijving wie de nacompetitie in moet. ‘Leuker kunnen we het niet maken’ zoals ooit het spotje luidde van Postbus 51 dat je moest opvrolijken om niet met een januskop de belastingaangiften in te moeten vullen.

Door: Peter Kuijpers

WEC ontvangt komende zondag ELI uit Lieshout een ploeg die gezien de namen die op de selectielijst staan van de club te matig presteert. WEC is een dartel team en als een kind zo blij als er weer een paar puntjes worden binnengehaald. Mooie club waar je als stukjesschrijver je meteen thuis voelt als je de bestuurskamer binnenstapt. Een plattebuiskachel, koekoeksklok en het zelf gehaakte schilderij van het huilende zigeunerjongetje zouden het nog warmer maken.

Fysieke ploeg
Trainer Henry van Wanrooij reageert op de vraag of hij niet wat jaloers omkijkt dat het werk wat hij leverde bij Avanti’31 zich nu voortzet. Van Wanrooij: “Nee, absoluut niet. Heb vier fantastische jaren gehad bij Avanti’31 en een geweldig afscheid. Heb vier jaar spelers in hun ontwikkeling geholpen zowel als persoon en wat ik het belangrijkste vind: als voetballer. Ik gun de spelersgroep het allerbeste en ook de successen die ze tot nu toe doormaken.” Maar met je club WEC is toch ook niets mis? “WEC is absoluut een leuke vereniging maar om resultaten te halen zal er wel het vrijblijvende bij sommige spelers eraf moeten.” Zoals? “Elke week gebeurt er wel iets. Het is nog te wisselvallig bij ons.” Zondag ELI een stevige tegenstander! “Dat zeker. ELI is een goede fysieke ploeg met veel power in het team. Ik denk dat als alles goed valt ELI wel een team is dat een goede reeks neer kan zetten. Wij gaan proberen om ons zo vlug mogelijk vrij te spelen.” Heldere teksten van WEC-trainer Henry van Wanrooij. Om 14.30 gaat de bal rollen op De Glorie in Wijbosch.

DOSL – Boskant
Na een nederlaag en twee gelijke spelen is de club van trainer Peter van der Heijden weer toe aan een heerlijke overwinning. Of dat zondag in Leende bij DOSL mogelijk is moet die vraag worden beantwoord door Boskant zelf komend weekend. De meeste pijn in deze matige serie provoceerde ongetwijfeld de draw uit bij competitie laatste EMK. DOSL werd zondag geklopt door een frivool spelend VOW. Dus ook daar zullen wel revanchegevoelens opborrelen in de selectiegroep. In het mooie Leende wordt om 14.30 uur voor het begin gefloten.


Bart van den Oever met een assist en een treffer tegen DOSL (Arno Korsten)                    

DVS – VOW
Het thuisduel werd op 6 februari gespeeld op het Prins Willem Alexander Sportpark in Veghel. Een slimme move van trainer Patrick Cissen die zag dat zijn eigen De Vonders onbespeelbaar was. Bovendien was DVS een laagvlieger op dat moment wat misschien nog meer uitnodigend was. Na een 0-1 achterstand werd het uiteindelijk een benarde 4-3 zege. Zondag won VOW knap van DOSL. Twee treffers van koppel Van den Oever – Van Riel waren voldoende voor de drie punten. Zondag in Waalre liggen er winstkansen. DVS behaalde uit de laatste drie wedstrijden zeven punten wat geen verkeerde prestatiecurve is. Om 14.30 uur maakt de bal zijn eerste omwentelingen.

Avesteyn – Pusphaira
De ploeg van trainer Hugo van der Sande lijkt in een redelijke vorm. Komende zondag mag Pusphaira niet al te veel problemen opleveren. Volgens Van der Sande kijkt zijn club niet meer dan een week vooruit. Omdat we Avesteyn het beste gunnen zullen we dit voor een keer geloven. Van der Sande: “Wij kijken wedstrijd voor wedstrijd. We zijn dus nog niet bezig met de volgende wedstrijd. Dat kan ook niet want de eerstvolgende wedstrijd is altijd de belangrijkste. Je moet alle punten halen. Tegen teams die onderin en middenmoot meedoen zijn de punten juist het belangrijkste. Pusphaira is een team wat vaak in een andere samenstelling speelt. Het zijn studenten die er niet iedere zondag kunnen zijn. Dat maakt het ook lastig om te voorspellen wie waar speelt en waar de kwaliteiten liggen. Vorig jaar speelde Niels Potters nog bij ons in de selectie en nu speelt hij daar in verband met zijn studie. Als je ze compleet zijn is dit een heel aardig elftal om zeker rekening mee te houden. Dat doen we zondag dus ook maar ik wil wel de punten in Dinther houden”, aldus de Avesteyn trainer waar om 14.30 uur wordt afgetrapt.

Programma komende zondag:
Mariahout - RKGSV
Avesteyn - Pusphaira
WEC - ELI
DOSL - Boskant
DVS - VOW
EMK - Acht
Woenselse Boys -Tivoli

Stand:
1.Avesteyn 17-44
2.Acht 16-40
3.Boskant 16-32
4.RKGSV 16-30
5.DOSL 16-29
6.VOW 18-25
7.ELI 16-23
8.Mariahout 16-20
9.DVS 16-16
10.Pusphaira 16-16
11. WEC 16-15
12.Woenselse Boys 17-15
13.Tivoli 16-9
14.EMK 16-4

Uit de krant

Uit de krant