In 2018 wonnen de meiden van groep 7/8 van de Palster uit Uden al eens de regiofinale van het schoolvoetbaltoernooi.
In 2018 wonnen de meiden van groep 7/8 van de Palster uit Uden al eens de regiofinale van het schoolvoetbaltoernooi.

70 teams in actie op schoolvoetbaltoernooi

Sport 549 keer gelezen

UDEN | Stichting Schoolsport Uden organiseert in april haar traditionele schoolvoetbaltoernooi voor basisscholen uit Uden en omgeving. Op twee woensdagmiddagen zullen zo’n 800 meisjes en jongens laten zien dat ze het voetballen nog niet verleerd zijn. “Het aantal hoge inschrijvingen laat zien dat de jeugd er weer zin in heeft. Maar liefst 70 teams zullen op een van de twee wedstrijddagen hun opwachting maken op de velden van voetbalvereniging U.D.I.’19 aan de Parklaan in Uden”, aldus de stichting.

De Udense schoolvoetbaltitel staat in vier categorieën op het spel. Daarbij zijn het niet alleen Udense basisscholen die om de eer gaan strijden. Er zijn ook scholen uit Nistelrode, Volkel, Odiliapeel, Boekel en Zeeland van de partij. Dit jaar zullen, gezien de nieuwe gemeente Maashorst, ook een school uit Schaijk en één uit Reek meedoen. Schoolsport Uden vertelt: “Er wordt al volop getraind en de tactiek wordt al doorgesproken. Iedereen wil natuurlijk goed voorbereid aan de start verschijnen.”

Jongensdag
Op woensdag 13 april is het jongensdag. Dertig jongens 8-teams strijden dan in het kampioenschap van Uden. De winnaar van dit toernooi plaatst zich voor de regiofinale, die plaatsvindt in mei. Op dezelfde dag vindt ook het toernooi voor jongens 7-teams plaats. Daarbij zullen twintig achttallen in actie komen.

Meidendag
Een week later, op woensdag 20 april, is het meidendag. Maar liefst twintig meidenteams (achttallen) zullen gaan uitmaken welke school zich komend jaar kampioen van Uden en omgeving mag noemen. Er wordt gestreden in twee categorieën, meiden uit groep 8 en meiden uit groep 7. Ook de winnaar van de groep 8 meiden plaatst zich voor de regiofinale.

Vrijwilligers
De Stichting Schoolsport Uden is blij dat zij bij de organisatie van dit grootse gebeuren kan rekenen op de medewerking van een groot aantal leerkrachten, ouders en mensen van de voetbalvereniging U.D.I.’19. Mocht je interesse hebben om een kijkje te komen nemen op sportpark Parkzicht dan ben je van harte welkom. De wedstrijden starten beide dagen rond 13.30 uur, terwijl de finales gepland staan vanaf 16.30 uur.

Uit de krant

Uit de krant