Het team stevent af op de eerste plaats van de ranglijst.
Het team stevent af op de eerste plaats van de ranglijst.

SIS Schoonmaak gaat voor felbegeerde titel driebanden

Sport 318 keer gelezen

UDEN | In de Nederlandse eredivisie driebanden competitie zijn ze op de helft van het aantal te spelen wedstrijden. Met één wedstrijd minder staat het Udense team SIS Schoonmaak 4 punten los op de ranglijst.

“Zoals het nu gaat, stevenen we af op de eerste plaats van de ranglijst”, aldus teamcaptain Jan van de Vorle. “Dit zegt nog niet alles omdat er een play off volgt, waar de teams weer bij 0 beginnen.” De nummer 1 van de wereld Dick Jaspers zal hieraan niet meedoen omdat in het reglement staat dat een speler minimaal de helft van de te spelen wedstrijden moet hebben meegedaan. Door onder andere buitenlandse verplichtingen gaat hij dit niet halen. “De overige spelers moeten zeker wel in staat zijn om de felbegeerde titel binnen te halen”, vindt de teampcaptain.

Hoge verwachtingen
Jean van Erp uit Heeswijk-Dinther zal zeker deel uit maken van het team en er rust een belangrijke taak op zijn schouders. Met spelers als Eddy Merckx, Jean van Erp, Raimond Burgman, Martien van der Spoel en Raymund Swertz zijn de verwachtingen
hoog.

Wedstrijden inhalen
Door corona en buitenlandse verplichtingen hebben er de afgelopen 2 weken wedstrijden van SIS Schoonmaak niet door kunnen gaan. “Deze proberen we in december of januari nog te spelen, zodat de ranglijst geen vertekend beeld meer geeft. In kleine kring is al wel deze mijlpaal gevierd”, aldus Jan van de Vorle.

Uit de krant

Uit de krant