Marieke Moorman is nu nog burgemeester van de gemeente Bernheze.
Marieke Moorman is nu nog burgemeester van de gemeente Bernheze. Foto: Kliknieuws Oss
update

Marieke Moorman voorgedragen als nieuwe burgemeester Land van Cuijk

Politiek 5.727 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | De gemeenteraad van het Land van Cuijk heeft Marieke Moorman voorgedragen als de nieuwe, eerste burgemeester van de fusiegemeente. Moorman (PvdA) is momenteel burgemeester van Bernheze. Ze zal waarschijnlijk begin 2023 officieel worden benoemd.

De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad had uiteindelijk 2,5 uur nodig om tot het besluit te komen. Voorzitter Mike van Diemen (GroenLinks/PvdA) van de vertrouwenscommissie lichtte toe: “We hebben de meningen van burgers meegenomen in onze profielschets, die op 17 mei werd gepresenteerd. We hebben sindsdien gezocht naar een ‘enthousiaste aanvoerder’. De vacature leverde zes kandidaten op. We zochten iemand die oog heeft voor de problemen van vandaag en de toekomst, graag informeel werkt en laagdrempelig toegankelijk is. Iemand die beseft dat onze 33 kernen gewaardeerd worden, zodat het Land van Cuijk meer is dan de som van vijf voormalige gemeenten. Ook zochten we iemand die wil en kan samenwerken. Wij denken dat we die met Marieke Moorman hebben gevonden.”

Wie is Marieke Moorman?
Moorman is sinds 2013 burgemeester van de gemeente Bernheze. De 52-jarige PvdA-politica is geboren in Maastricht. Eerder was ze raadslid en wethouder in Tilburg. Ze genoot haar opleiding op het Elzendaalcollege in Boxmeer. De verwachting was dat waarnemend burgemeester Wim Hillenaar (CDA) zou worden voorgedragen. De vertrouwenscommissie koos echter voor een andere kandidate. Van Diemen wilde en mocht niet zeggen of de commissie tot een unaniem besluit is gekomen. “Ze was voor ons de beste burgemeester. Vandaar onze aanbeveling.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant