De tribunes in Sliedrecht kleurden roze.
De tribunes in Sliedrecht kleurden roze. Foto: Jos Gröniger

Bekersprookje FAST krijgt geen happy end

Overige sport 1.572 keer gelezen

SLIEDRECHT | Het bekersprookje van FAST is ten einde. De volleybalsters uit Brabant en Limburg konden dinsdagavond na de stunt van een week geleden niet opnieuw voor een surprise zorgen. In Zuid Holland was Sliedrecht Sport met 3-1 (25-19, 25-20, 16-25 en 25-12) te sterk. FAST’s eerdere 3-2 overwinning was niet toereikend voor de zo gehoopte finaleplaats in het bekertoernooi in Den Bosch.

De speelsters van FAST wreven zich tijdens de warming up in sporthal De Basis in Sliedrecht de ogen uit. Een compleet tribuneblok kleurde roze, en bovendien roerden de tientallen Roze Vogols zich gedurende de wedstrijd luidkeels. De support mag dan niet geleid hebben tot bekersucces, maar het stak de na afloop treurende FAST-speelsters een hart onder de riem.

FAST wendde na een overrompelende start van de thuisploeg in de eerste set een afstraffing af. Na een 7-2 achterstand knokten de dames van trainers Jacek Ziemba en Josha Kailola terug. De 25-19 en het vertoonde spel bood perspectief voor de tweede set. Daarin nam FAST zowaar een voorsprong en het bleef lang aan de goede kant van de score. Bij 18-20 haperde FAST. De drempel naar de setwinst bleek een onneembare hindernis. Gelaten zag FAST toe hoe Sliedrecht Sport zeven punten op rij pakte en met 25-18 ook de tweede set greep.
Het tekent de instelling van het team dat niet bij de pakken neer zat. Een sterke servicereeks van Lina Berndsen droeg bij een de brutale setwinst 16-25. De 2-1 tussenstand bracht hoop in de roze harten, maar spoedig werd duidelijk dat Sliedrecht niet meewerkte aan een deja vu. Het werkelijke verschil tussen een tot in de puntjes gefaciliteerd team en een welwillend collectief uitte zich daar. Met 25-12 werd FAST teruggewezen en uitgeschakeld.
Het bekersprookje waarvan het FAST-team en talloze volleyballiefhebbers met een roze hart droomden kreeg niet het gewenste happy end.
Trainer Jacek Ziemba was zichtbaar teleurgesteld, evenals de geëmotioneerde speelsters. Het breekpunt lag volgens de trainer in het slot van de tweede set waarin FAST een 18-20 voorsprong verspeelde en Sliedrecht zeven punten op rij scoorde. “Misschien hadden we eerder kunnen wisselen, maar dat is achteraf praten. Jammer dat het hier eindigt.”

FAST juicht in de prachtige derde set.
Trainer Ziemba geeft instructies.
FAST valt aan.
De harde cijfers. Geen bekerfinale in De Maasport in Den Bosch.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant