Afbeelding
Foto:

SIS Schoonmaak met nog één wedstrijd te gaan winterkampioen biljart

Overige sport 150 keer gelezen

UDEN | De Udense biljartploeg SIS Schoonmaak heeft, door afgelopen zondag te winnen met maar liefst 8-0 van nummer 2 Cues & Darts uit Tilburg, 5 punten voorsprong op de ranglijst. Ook de ploegen die nog in de buurt stonden verloren punten en met nog één wedstrijd te spelen dit jaar blijft SIS de ranglijst aanvoeren.

Martien van der Spoel speelde tegen Wesley de Jaeger een zeer constante wedstrijd, die geen moment in gevaar kwam. Pauze met 22-16. Na de pauze ging Martien gestaag door met steeds kleine series. De Jaeger kon hier nauwelijks iets tegenover stellen. Eindstand 40-25 in 27 beurten.

Raimond Burgman is weer terug op niveau. Een neusoperatie en het herstel hiervan kwelde hem en hij speelde behalve de laatste wedstrijd ver onder zijn niveau. Hij speelde tegen de in vorm zijnde Huub Wilkowski. Na 6 beurten was het al pauze, 21-5 voor Raimond. Wilkowski kwam niet in zijn spel, kwam na de pauze nog wel iets terug, maar was kansloos tegen de sterke Burgman, 40-22 in 19 beurten.

Eddy Merckx gaf zijn opponent Pierre Soumagne geen enkele kans. Na 5 beurten en 25-6 op het scorebord was het alweer pauze. Eddy produceerde enkele missers maar met 3 series werd de eindstand bereikt, 40-18 in 16 beurten en het hoogste daggemiddelde van 2.5.

Jean van Erp wist een achterstand in de beginfase tegen Jack van Peer nog voor de pauze om te buigen naar een voorsprong, 21-15. In 16 beurten moest Jean nog 6 caramboles maken, maar haperde enigszins. Van Erp gaf de tegenstander de gelegenheid om nog redelijk terug te komen tot 37-32. Met een mooie 3 speelde Jean de partij uit, 40-32 in 26 beurten.

De verdere tegenstanders morsen punten en daardoor is de winterkampioen nu al bekend met nog één wedstrijd op de kalender, aanstaande zondag in Uden tegen alweer een zeer sterke tegenstander, Bousema uit Lochem. De wedstrijden beginnen om 13.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant