Afbeelding

Afscheid Hein Kremers van Udens College

Onderwijs 31 keer gelezen
UDEN – “Hein Kremers heeft heel veel bijgedragen aan de positie die het Udens College nu inneemt.” Dat zei Wiel Sporken, voorzitter van de centrale directie van het Udens College, vrijdagmiddag. In de aula van het vmbo nam Hein Kremers, plaatsvervangend voorzitter van de centrale directie, afscheid van het Udens College.

[image=118487]

Hein Kremers kwam op 1 juni 2002 na vele andere functies bij het Udens College terecht. “De financiële situatie stond er net na de fusie niet goed voor”, aldus Wiel Sporken. “Het is jouw verdienste geweest dat dat saldo weer op orde kwam. Daarnaast zorgde je voor een stabiel ICT netwerk op school en heeft nu één op de drie leerlingen een computer-werkplek.”
Ook bestuursvoorzitter Schel roemde de werkwijze van Kremers. “Met jouw ellenlange CV is het een wonder dat we je hier zeven jaar lang hebben kunnen houden. De fusiepijn was bij je komst in 2002 nog voelbaar. Jij hebt een bijzondere sensitiviteit getoond voor dit soort perikelen. Jij bent er in geslaagd om de organisatie te kunnen doorontwikkelen tot wat het Udens College nu is.”
Hein Kremers was erg betrokken bij de landelijke ontwikkelingen binnen het vmbo. Vandaar dat Jan van Nierop als voorzitter van de stichting platforms vmbo zich ook tot Kremers richtte. “Hein is leidend geweest bij de ontwikkeling van het platform Technische Installaties. Hij ging grondig te werk als Dick Advocaat en soms zo filosofisch als Guus Hiddink.”

[image=118488]

Uit de krant

Uit de krant