Afbeelding

Sportdag Mulderke in teken SchoolGruiten

Onderwijs 1 keer gelezen
UDEN – Rondrennende en schreeuwende kinderen, hulpouders die zich voorbereiden, muziek die uit de boxen knettert: het is een drukte van jewelste voordat de sportdag van basisschool ’t Mulderke van start kan gaan. De sportdag is een onderdeel van SchoolGruiten, een project dat het belang van groenten en fruit benadrukt.

Wethouder Marcel Delhez spreekt voor aanvang de kinderen nog even toe en benadrukt hoe belangrijk sporten en het eten van groenten en fruit is. “Met een gezonde levensstijl leef je gewoon langer”, aldus Delhez. Tot slot ontving de school officieel het predikaat Gruitschool in de vorm van een bord met de tekst: ‘Dit is een SchoolGruiten School’.

Gezond
Gruiten is een samenvoeging van groenten en fruit. ’t Mulderke neemt de principes van SchoolGruiten blijvend op in het schoolbeleid. Dat wil zeggen dat de school ervoor zorgt dat de kinderen elke dag groente en fruit krijgen en ze informeren zowel kinderen als ouders over het belang van gezonde voeding.

Enthousiasme
Na de toespraak van Marcel Delhez vindt de feestelijke opening van de sportdag plaats. De kinderen zingen een lied over groenten en fruit, dansen op de tribune en hijsen drie vlaggen. Daarna is het zaak om alle kinderen in de juiste groepjes en bij de juiste spelletjes te krijgen. Zowel de kinderen als de ouders doen enthousiast mee aan de sporten en spelen, waaronder touwtrekken, ver springen, hockey, zaklopen, tennis en sprinten. In de pauzes kan iedereen even op adem komen en worden er uiteraard gezonde drankjes en gezonde tussendoortjes getrakteerd. [image=98398][image=98399][image=98400][image=98401][image=98402][image=98403][image=98404][image=98405][image=98406][image=98407][image=98408][image=98409]

Uit de krant

Uit de krant