Ad van Kemenade (l) en Michel Dankers.
Ad van Kemenade (l) en Michel Dankers. Foto:

Udens College wil bestuurlijk fuseren met Elde College

Onderwijs 1.251 keer gelezen

UDEN | De besturen van het Udens College en het Elde College (Meierijstad en Sint-Michielsgestel) hebben de intentie om per 1 januari 2024 te gaan fuseren. Gisteren tekenden Ad van Kemenade, directeur-bestuurder van het Udens College, en Michel Dankers, bestuurder van het Elde College, de intentieovereenkomst. De verwachting is dat er in het tweede deel van 2023 een definitief besluit genomen kan worden voor een bestuurlijke fusie per 1 januari 2024. “Kort samengevat kunnen door een bestuurlijke fusie de beleidsterreinen onderwijs, kwaliteitszorg, personeel en bedrijfsvoering versterkt worden”, aldus de twee scholen.

Het voorgenomen besluit tot een bestuurlijke fusie is genomen door Ad van Kemenade en Michel Dankers. Dit besluit geniet de goedkeuring van zowel de Raad van Toezicht van het Udens College als van het Elde College. De uitkomsten van een uitgebreide verkenning in het afgelopen jaar, waarbij een grote groep medewerkers betrokken was, hebben de basis gevormd voor het genomen besluit. Er wordt nu een haalbaarheidsonderzoek gestart om de bestuurlijke fusie te realiseren. 

Dalend leerlingenaantal
Beide organisaties hebben door de demografische ontwikkelingen te maken met een dalend leerlingenaantal. “Door intensief samen te werken kan, ondanks een daling van het leerlingenaantal, een kwalitatief, hoogstaand en breed onderwijsaanbod in de regio behouden blijven”, aldus de twee scholen. “Het onderwijsaanbod kan ook doorontwikkeld, vernieuwd en aangepast worden op de leer- en ontwikkelbehoeften van de leerlingen. Hiermee lopen diverse ontwikkelingen voor de medewerkers gelijk op. Zo biedt het meer mogelijkheden voor professionalisering, kennisdeling en een vergroting van loopbaanperspectieven voor medewerkers.”

Eigen identiteit behouden
Zij laten verder weten: “Een bestuurlijke fusie heeft geen consequenties voor de vestigingen van zowel het Elde College als het Udens College. Beide scholen behouden hun eigen identiteit en profilering. Leerlingen en ouders kunnen blijvend rekenen op het onderwijsaanbod en de kwaliteit ervan, zoals dat nu in de diverse gemeenten bestaat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant