Afbeelding

Tóch nog een eindmusical voor groep 8 Aventurijn

Onderwijs 421 keer gelezen

UDEN | De kinderen van groep 8 van Kindcentrum Aventurijn in Uden hadden op dinsdag 7 september tóch nog hun afscheidsmusical. Hoewel er een zomerstop van 7 weken tussen had gezeten, hadden de kinderen er kei veel zin in en waren ze goed in hun rol gebleven. Samen schitterden ze op het grote podium van Theater Markant voor hun ouders/verzorgers, broers, zussen en het team van Aventurijn.

Eigenlijk was maandag 19 juli de Grande Finale en het sluitstuk van de schoolloopbaan van ruim veertig groep 8 leerlingen. Maar het coronaspook gooide roet in het eten. Door diverse besmettingen in de groep en de gezinnen van de kinderen met het coronavirus werd eerst gepoogd het optreden naar de donderdag te verplaatsen, maar toen ook dat niet haalbaar bleek werd na creatief denkwerk van het team en de ouders uitgeweken naar deze week.

Het voortgezet onderwijs werd bereid gevonden de kinderen dinsdagmiddag een groot deel van de middag vrij te geven, zodat er nog een generale repetitie gehouden kon worden. Tegen 19.00 uur waren de kinderen, leerkrachten en begeleidende ouders er helemaal klaar voor. Nadat alle gasten geplaceerd waren kon de grote show beginnen. De musical ‘Expeditie Beachclub’ werd met veel bravoure op de planken gezet. Door de sterke regie van een hulpouder en de leerkrachten met ondersteuning door andere ouders en teamleden werd het alsnog een onvergetelijke avond.

Mooi dat de schoolverlaters van Aventurijn, die hun eerste schreden op het voortgezet onderwijs al hadden gezet, toch nog op deze passende wijze afscheid van hun basisschool konden nemen. De kinderen werden na afloop door hun familieleden en de leerkrachten terecht in het zonnetje gezet met veel applaus en de nodige cadeautjes. Er werd nog even nagepraat in de foyer onder het genot van een consumptie. Het team van Kindcentrum Aventurijn kijkt terug op een geslaagde afscheidsavond, die samen met de drive-thru van juli, voor een waardig afscheid in deze bijzondere tijd heeft gezorgd.

Uit de krant