Afbeelding

‘Niet heel moeilijk om Jan Smit te zijn’

Muziek 1 keer gelezen
BOEKEL – Jan Smit is zaterdag 26 juni een van de grote namen op PodiumPoP. Het wordt een mooi concert, want: “Met mij gaat het uitstekend”, zo vertelt Jan Smit exclusief aan Kliknieuws.

[image=116562]

Hoe hou je het toch vol om in de schijnwerpers te staan?
“Eigenlijk maak ik alleen leuke dingen mee. Overal waar je komt, word je onthaald als een soort superheld. Iedereen is blij dat je er bent, of je nu komt optreden in discotheken in een tent of je komt mensen op straat tegen, er zijn altijd mensen die het leuk vinden om je te ontmoeten of om met je op de foto te gaan, dus het is eigenlijk is het niet heel moeilijk om Jan Smit te zijn.”

Heb je wel tijd gehad voor je vrienden of je jeugd.
“Van mijn 14de tot mijn 18de is dat wel lastig geweest omdat ik toen continu in Duitsland aan het werk was. Daardoor heb ik wel mijn jeugdvrienden verloren. Ik raakte vriendschap kwijt omdat ik er simpelweg niet was. Dat heb ik niet ervaren als erg hoor, want ik was met andere dingen bezig dan mijn leeftijdsgenoten, maar nu heb ik tijd om dat weer in te halen en dat heb ik ook absoluut gedaan.”

Je bent pas nog in Afghanistan geweest.
“Ik heb daar heel veel mensen gesproken van de Vliegbasis. De sfeer was goed. Nederlanders onder elkaar, of het een WK, Olympsiche Spelen of schaatsen is, Nederlanders onder elkaar, maken er altijd wel wat van, dat zag je daar ook. Het was enorm wennen. Je komt in een oorlogsgebied waar de raketten om je oren vliegen. Die constante dreiging is wel een omschakeling, maar als je er bent, dan gaat het eigenlijk wel vanzelf allemaal.”

Wat kunnen mensen in Boekel verwachten?
“Mensen komen naar een Jan Smit-concert om Jan Smit te zien en om Jan Smit liedjes te horen. Nou die kunnen ze krijgen. Het is heel simpel.”

Je bent 24, ga je nog 50 jaar door?
“Dat wil ik niet. Ik ken een hoop artiesten die te lang doorgaan en zo wil ik niet eindigen. Dat ga ik de mensen niet aandoen. Maar ik ben nog lang klaar hoor. We zien wel waar het schip strandt.”

PodiumPop
Vrijdag 25 juni: The Skills en Rowwen Hèze. Zaterdag 26 juni: Jan Smit, Frans Duits, Monique Smit, Koos Alberts, Helemaal Hollands, Marco Vandéra, Laura Ross, WES, X-clusive en Maurice. Zie ook www.podiumpop.nl.

Uit de krant

Uit de krant