Afbeelding

Vliegenmeppers werken hard aan PodiumPop

Muziek 4 keer gelezen
BOEKEL – De tent staat, de vloer ligt erin en nu is het podium aan de beurt. “Best wel aanpoten”, vertelt Mari Biemans, één van de Vliegenmeppers die deze zondag helpt aan het opbouwen van PodiumPop. “We zijn zijn een gezellige club onder elkaar, wat de een niet kan, dat kan de ander, maar vandaag is het sjouwen.”

Het podium van Podiumpop is eigenlijk al symbolisch voor de organisatie van het tweedaagse muziekfestival. “Zelf geprefabriceerd”, lacht Roland van Sleeuwen. “Pallets vormen de bokken en daarop komen frames waar Unidek-huisjes mee gebouwd zijn. Die zijn heel degelijk.” Iemand kent zeker weer iemand van Unidek? Roland knikt. “We zijn behoorlijk grote club en krijg je gauw iets geregeld.”

[image=141822]

“Voor het clubgevoel is het super om zoiets op poten te zetten”, vertelt Jan van Doren, een van de bestuursleden van PodiumPop. Het festival is een zelfstandige stichting, maar toch nog duidelijk een project van carnavalsvereniging De Vliegenmeppers. “Aan PodiumPop proberen we nog wat centen over te houden voor de goede doelen in de club zoals het gehandicaptenbal of het ouderenbal”, vertelt Cor van den Elzen. “De sfeer is super”, lacht Jan van Doren. “Ook al brengt het niks op, voor de club is het toch goed.”

[image=141823]

Vrijdag 25 juni om 20.30 uur spelen ‘The Skills’ uit Boekel en Rowwen Hèze. Zaterdag 26 juni om 20.00 uur treden op Jan Smit, Frans Duyts, Monique Smit, Koos Alberts, Helemaal Hollands, Marco Vandéra, Laura Ross, Wes, X-clusive en Maurice. Kaarten kosten in voor zowel de vrijdag als de zaterdag 20 euro in de voorverkoop en aan de kassa 25 euro. Kijk voor alle informatie op www.podiumpop.nl.


Uit de krant

Uit de krant