Afbeelding

FestyLand telt af naar vrijdag

Muziek 11 keer gelezen
VOLKEL - Nog slechts twee dagen voordat de poorten van FestyLand 5.0 openzwaaien en daarmee het festivalseizoen van 2012 wordt afgesloten. Op het Brabantse Landgoed Hendrickx in Volkel-Uden wordt momenteel hard gewerkt om van deze vijfde editie van FestyLand de meest spectaculaire tot nu toe te maken, met meer dan 100 acts gedurende 3 dagen in 10 sfeervol gedecoreerde tenten.

[youtube=nijm4Oy3KC8]

[image=225304]

De opbouw van het tijdelijke festivaldorp loopt geheel volgens schema, al gaat de voorverkoop van de tickets een stuk harder dan voorgaande jaren. Dat er veel animo is voor het allerlaatste grootschalige openlucht evenement van dit jaar (in verwarmde tenten) blijkt bijvoorbeeld ook uit het aantal views van de FestyLand-trailer, die meer dan 125.000 keer is bekeken.

[image=193608]

Primeurs
FestyLand is dit jaar groter, veelzijdiger en spectaculairder. Primeurs zijn de eerste editie en uitreiking van de Festivalseizoen Awards en het allereerste W.K. Apenkooi ooit, waarbij Mark van de Veerdonk nu als de tikaap is benoemd
De verschillende podia zijn de Mainstage (grote namen), Rock-In-Stock (stevige rock), Eetertainment (feest!), The Ballsroom (interactief entertainment programma), Dance Palace (dance), 3FM Serious Talent Stage (hosted by 3FM) en de Spektakulair (dance, dubstep en hiphop). Daarnaast zijn er nog het Festival Café, FestyLand Acoustic en de Mini Disco. De diversiteit van het programma is groot (pop, rock, dance, theater en absurditeiten) en trekt een gemêleerd publiek dat uit zowel feestbeesten als serieuzere muziekliefhebbers bestaat. Een greep uit het omvangrijke aanbod:
The Asteroids Galaxy Tour, Go Back To The Zoo, Will and the People, DI-RECT, Drive Like Maria, The Deaf, Def P & Beatbusters, The Kik, Kings of the Bongo, Paceshifters, Automatic Sam, Lucien Foort, Billy the Kit, Special Guest: Showtek, WC Experience, Dries Roelvink, Black-Bone, Splendid, Kraantje Pappie, The Oddword, Chef’Special, Mattanja Joy Bradley, 2000 And One, Birth Of Joy, Jilted Generation (UK), It All Started In The 90's - Uit Je Dak In Je Trainingspak, Tracer (AUS), La Fuente & MC Gee, Shaking Godspeed, Vato Gonzalez & MC Tjen, DEARWORLD, Mooi Wark, Funk D, Dyna, FeestDJRuud, Gomes, Splendid, Kill Ferelli, DJ’s Wipneus & Pim en Armand. Gastheer/ambassadeur BZB zal alle drie de dagen met een andere show optreden.
Op de site van Festivalinfo.nl is deze week de special FestyLand app te downloaden. Festivalinfo.nl is tevens partner van de Festivalseizoen Awards, samen met Live XS.
De websites Weeronline en KNMI zijn positief over het weer tijdens komend weekend. Weeronline geeft gemiddeld rapportcijfer 8,5 en het KNMI voorspelt een dagtemperatuur van 14 graden.

[image=193565]

Editie 2011
Vorig jaar genoten maar liefst 27.000 festivalgangers van ruim 80 live-acts (tegenover 20.000 bezoekers in 2010) en raakte de zaterdag uitverkocht. Op de website staat de aftermovie van deze zeer succesvolle editie, toen FestyLand tevens genomineerd werd voor een European Festival Award in de categorie Best Medium Size .

Voor alle informatie: www.festyland.nl


[image=193570][image=193614][image=193661][image=193559][image=193713][image=193160]

Uit de krant

Uit de krant