Afbeelding

Tweede PNEM Sound Art Festival

Muziek 2 keer gelezen
UDEN - Het Platform Nieuwe Experimentele Muziek houdt op zaterdag 17 en zondag 18 november het PNEM Sound Art Festival 2012 met live optredens. De organisatoren hopen doormiddel van het festival voor een tweede keer een internationaal platform te bieden voor de ontwikkeling en uitvoering van nieuwe experimentele muziek en geluidskunst.

[image=226236]

In het novemberweekend zijn er optredens van Alessandro Perini - Zweden/Italië, Marcus Beuter - Duitsland, Toth Kina - Hongarije, Xo Xinh - Amerika/Vietnam en Yannick Franck - België, en de Nederlandse formaties Approxim, Donné et Desirée, Husc Ensemble en The Netherlands.
Het festival is in de grote zaal van Theater Naat Piek aan de Pnemstraat 1 in Uden en de omliggende bossen. Het PNEM Sound Art Festival biedt een podium voor muzikanten en kunstenaars die zich bevinden op het snijvlak van geluid, muziek en nieuwe media. Middels een Open Call hebben meer dan zestig geluidskunstenaars uit uiteenlopende landen zich al aangemeld.
Aan het publiek is ook een actieve en participerende rol toebedeeld. Hoe klinkt je eten? Maak een boswandeling met als gids een door uzelf uitgekozen geluidslandschap en doe op zondag mee aan een oefening “Fittnoise” door Die Hamburger Sportschule.

Uit de krant

Uit de krant