Afbeelding

Twee dagen muziekfestival in Het Klooster

Muziek
ZIJTAART – Het jaarlijkse Jumbo Muziekfestival vindt zaterdag en zondag plaats in Het Klooster in Zijtaart. Het is alweer de 28e editie van het muziekfestijn voor slagwerkgroepen, fanfares en harmonieën van de Vereniging voor Muziekgezelschappen Kring Veghel.

[image=227019]

Het programma start zaterdag om 12.45 uur met slagwerkgroep St. Cecilia uit Volkel. Gedurende de dag krijgt het publiek een afwisselend programma van slagwerkgroepen voorgeschoteld. Het laatste optreden van de dag vindt plaats om 19.00 uur door slagwerkgroep St Cecilia uit Zijtaart, waarna om 20.00 uur de prijsuitreiking zal plaatsvinden. Tussendoor staan De Notenkrakers uit Vorstenbosch, E.M.M. uit Boekel, De Echo de Bergen uit Eerde, Sint Servaes uit Dinther, Sint Willibrord uit Heeswijk en O.B.K. uit Erp op het podium.
Het Festival gaat verder op zondag. Om 11.30 uur start het programma met fanfare Echo de Peel uit Venhorst. Verder treden de volgende muziekverenigingen op: Frisselstein uit Veghel, De Notenkrakers ui Vorstenbosch, St Cecilia uit Volkel, St Servaes uit Dinther, De Eendracht uit Uden, St Willibrord uit Heeswijk, OBK uit Erp en Harmonie Nijnsel, waarna als laatste het fanfareorkest St Cecilia Zijtaart om 19.45 uur het programma beëindigt. De prijsuitreiking is om 20.45 uur. Het gedetailleerde programma staat op: www.muziekkringveghel.nl
Voor beide dagen is de beoordeling in handen van een vakkundige jury. Bij de slagwerkgroepen jureren Jos Stoffels en Jo Zinzen. De jury voor de HAFA orkesten bestaat uit Rob Goorhuis en Jan van der Roost.
Het Jumbo Muziekweekend is op beide dagen gratis toegankelijk. Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen kijken en luisteren naar de optredens van bijna duizend deelnemers tijdens het muziekspektakel in het Klooster, Pastoor Clercxstraat 50 in Zijtaart.

Uit de krant

Uit de krant