Afbeelding

Daan Rijkers is ‘Bezig’ zich bloot te geven

Muziek 25 keer gelezen
UDEN – ‘Bezig’, zo heet de videoclip die Daan Rijkers maandag uitbracht. Het is een aanloop naar zijn album ‘Naakt’. “Daarin geef ik mezelf bloot, maar het gaat nog dieper dan dat. Als je het album hebt gehoord, weet je van voor naar achter, van hoog naar laag wie ik ben.”

[image=227495]

Daan Rijkers (21) woont in Eindhoven en studeert aan de Herman Brood Academie in Utrecht, maar is ook weer thuis in Uden waar het bekende bordje ‘Leo Rijkers’ hangt. Het is ook het huis waar hij uit móest, want het ging tot vorig jaar niet zo goed met Daan. “Ik ben een hoop dingen tegengekomen die ik liever niet op mijn pad had gehad. Tot ik dacht: ‘nu is het klaar, dit moet stoppen’ en nu probeer ik daar een positieve draai aan te geven.”
Niet alleen heeft Daan door zijn mindere jaren volop inspiratie gekregen, ook werd hij dit jaar toegelaten tot de Herman Brood Academie: “Heel de hiphopwereld zit daar op een kluitje en je bent heel de dag met muziek bezig. Je krijgt handvaten en je leert snel mensen kennen. Een netwerk heb je ook wel nodig.”
Want het doel van Daan is doorbreken als artiest. Denken aan ‘wat als dat niet lukt’, vindt hij verspilling van de tijd. “Ik geloof in mezelf en dat het gaat lukken. Het talent is er en de werklust ook.”
De overtuiging dat hij als Brabantse rapper het grote publiek iets te bieden heeft, is er volop: “Ik maak toegankelijke hiphop. Ook mijn opa wordt er door geraakt. Mijn ouders zijn heel erg trots op mij. Als mensen vragen: ‘hoe is het met Daan?’, nemen mijn ouders ze mee naar de auto en laten een cd-tje horen!”

Wie Daan Rijkers live wil horen, kan terecht in De Pul waar hij vrijdag 30 november optreedt in het voorprogramma van Fresku. Zijn videoclip Bezig is te vinden op YouTube.

Uit de krant

Uit de krant