Afbeelding

Bertus Borgers trekt volle zaal

Muziek 1 keer gelezen
VOLKEL - Bertus Borgers trad zaterdag met zijn show ‘Ik hou van Herman’ op in Soos Plock in Volkel. René van Wijk mocht de volle zaal opwarmen met zijn Americana/roots muziek. Na een korte pauze was het tijd voor de hoofdact. Bertus kreeg het normaal rumoerige publiek in Plock muisstil met zijn verhalen over Herman Brood.

[image=228245]

Op humoristische wijze vertelde hij over zijn avonturen met hem. Dit afgewisseld met nummers geschreven door Herman of Bertus zelf zoals ‘Still believe’ en ‘Rock ’n roll junkie’. Zo vertelde hij een anekdote over een ontmoeting van Bertus’ vader met Brood na een concert in 1997 in Tilburg. De vader van Bertus zei tegen Herman Brood dat hij een aardig stukje piano kon spelen, maar ‘dat zingen moet je toch echt aan onze Bertus overlaten’. Waarop Brood had geantwoord ‘Ja, mijnheer Borgers’.
Nova Borgers, zijn dochter, dwong respect af met haar prachtige stem. Ademloos stond het publiek te luisteren naar nummers als ‘Never be clever’ en haar nieuwe single ‘Get lost’. Een perfecte opvolging van Anouk voor deelname aan het songfestival werd er al geroepen. Peer Borgers, broer van Bertus, zorgde met zij gitaarspel voor een plezierig ritme waardoor het optreden één geheel werd. Als toegift brachten ze nog twee Nederlandstalige nummers van het album ‘Z.G.A.N.’ ten gehore. Na het optreden werd het boek ‘Ik hou van Herman’ volop gekocht en naar believen door Bertus, Nova en Peer gesigneerd. In een rondgang door de zaal bleek wel dat het plubliek volop genoten had. Op de vraag of Sweet d’buster nog ooit een keer bij elkaar zou komen zei Bertus dat hij, enige tijd na de dood van Harrie (Cuby) Muskee, nog geprobeerd had de band bij elkaar te krijgen, maar dat dit helaas niet gelukt is. Jammer, maar zolang Bertus dit soort optredens doet, blijft de herinnering aan Sweet d’buster en Herman Brood in leven.

[image=228244][image=228240][image=228243][image=228241][image=228242]

Uit de krant

Uit de krant