Eugénio van Dijk.
Eugénio van Dijk.

Eugénio presenteert Karaoke-avonden bij MuzeRijk

Kunst en cultuur 627 keer gelezen

UDEN | Op vrijdag 5 april wordt gestart met een nieuwe serie Karaoke- of meezingavonden in Ontmoetingsplein MuzeRijk Uden. Deze worden vervolgens iedere eerste vrijdagavond van de maand gehouden op 3 mei, 7 juni, 5 juli, 4 oktober en 1 november. “Het gaat niet om zangkwaliteiten, maar om de gezelligheid”, zegt dirigent Eugénio van Dijk die de presentatie van de Karaoke-avonden op zich neemt. Het adres is Klarinetstraat 4 in Uden. Iedereen is van 20.00 tot 22.30 van harte welkom, waarbij de entree gratis is. 

door Peter Noy

Eugénio van Dijk (61) is een rasechte entertainer, zanger en discjockey en komt van oorsprong uit Kwintsheul, onder de rook van Den Haag. Hij is in 1969 naar Noord-Brabant verhuisd en is goed op de hoogte van de Brabantse gemoedelijkheid. De laatste twintig jaar woont Van Dijk in Schijndel. Hij is dirigent en oprichter van Koor KlankJorum (voorheen Koor 100% NL). Dit Udense koor is in 2015 opgericht en is een afsplitsing van het Koor Zonder Noten. “We repeteren elke donderdagavond in Restaurant Jambon en bestaan inmiddels bijna tien jaar. Op dit moment hebben we 25 leden, daar mogen best nog een aantal heren bij. Een aantal keer per jaar treedt het koor op voor een groter publiek. Het zingen is mij van jongs af aan met de paplepel ingegoten. Mijn ouders zongen beiden, dat heb ik van hen overgenomen”, lacht Eugénio van Dijk. Volgens hem lijkt de Karaoke- of meezingavond veel op de Liederentafel, zoals deze in de Eigen Herd wordt gegeven. Met dit verschil dat tijdens de meezingavond in MuzeRijk de tekst van een groot scherm wordt afgelezen. Het repertoire is een breed scala van Nederlandstalige liedjes. “Dit kan een liedje zijn van Peter Koelewijn, ‘Kom van dat dak af’ of Van Dik Hout, ‘Stil in mij’. Daarnaast zingen we liedjes van Nick & Simon, Frans Bauer, de Zangeres Zonder Naam en nog veel meer. Het is voor ieder wat wils”, aldus Van Dijk. 

Muziekgenres
De bijbehorende muziek in MuzeRijk wordt door Eugénio van Dijk verzorgd. Deze zogenaamde muziekbanden zijn bijna allemaal door Van Dijk op de computer samengesteld of gearrangeerd. “Tijdens de Karaoke-avonden kunnen de deelnemers kiezen uit maar liefst 165 nummers, van allerlei genres. Op de tafels liggen papiertjes waarop de mensen een aanvraag voor een liedje kunnen indienen. Ook kunnen ze, wanneer ze dat graag willen, zelf meezingen door de microfoon. Bedrijfsleider Henny van den Elsen vult aan: “Er was vorig jaar een deelnemer die de hele avond de microfoon bij zich had en alle liedjes uit volle borst meezong. Daar doe je het toch voor”, glundert Henny. Van Dijk vervolgt: ”De mensen vinden het fijn om gezellig met zijn allen samen te zingen, het ontspant. Ik zeg altijd tegen degenen die twijfelen, ‘als je kunt praten, kun je ook zingen’. Deze laagdrempeligheid zorgt voor saamhorigheid en verbinding. Mijn grootste uitdaging is om mensen blij te maken. We hopen op een grote opkomst.”

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.muzerijk.nl, telefoon 0413 26 85 48 of stuur een mail naar receptie@muzerijk.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant