Afbeelding

Deel jouw verhaal rondom afscheid en verlies met Koor Karakter

Kunst en cultuur 522 keer gelezen

UDEN | Koor Karakter is op zoek naar jouw verhalen en gedichten rondom afscheid en verlies. Wil jij jouw mooie, verdrietige of juist hoopgevende verhaal of gedicht delen?

‘Verhalen met Karakter’ is een project van Koor Karakter dat plaatsvindt op zaterdag 4 mei in de Kruisherenkapel in Uden. Het Stabat Mater van Jenkins wordt uitgevoerd, samen met de verhalen en gedichten met het thema afscheid en verlies. Speciaal hiervoor schrijft het koor een wedstrijd uit voor alle inwoners van de gemeente Maashorst om hun ervaringen en emoties te verwoorden in verhalen en gedichten. In samenwerking met de bibliotheek zal een deskundige jury, bestaande uit Gabri Raaymakers, Mark van de Veerdonk en Bert van der Heijden, zich buigen over de inzendingen. Een aantal van de uitgekozen verhalen en gedichten wordt voorgedragen door de schrijver zelf (indien gewenst), op 4 mei in de Kruisherenkapel. Vooraf wordt aandacht geschonken aan de Nationale Dodenherdenking.

Jenkins
Het Stabat Mater van Jenkins is een modern multicultureel muziekstuk rondom het oeroude thema van pijn en verdriet dat van alle tijden is. Jenkins laat zien dat het verdriet van een moeder bij het verlies van haar kind universeel is. Ongeacht het land waarin het gebeurt. Omdat uit te drukken voegt Jenkins Arabische, Aramese en Hebreeuwse teksten samen. Het koor wil op 4 mei op een speciale manier diegenen gedenken die we verloren zijn. Samen met de inwoners van Maashorst en samen met de mensen die gevlucht zijn voor de oorlog in Oekraïne. Ook aan hen is gevraagd of zij hun verhaal of gedicht willen delen.

Meedoen
Wil je deelnemen? Stuur dan je inzending van maximaal 400 woorden voor zondag 7 april per email naar verhalen@koorkarakter.nl of geef je verhaal/gedicht af bij de bibliotheek in Uden, Zeeland of Schaijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant