Kunstenaar Twan laat trots zijn schilderij zien.
Kunstenaar Twan laat trots zijn schilderij zien. Foto: Henk Lunenburg
FOTO’S

Kunstexpositie Art-Inn brengt bijna 4500 euro op voor talenten

Kunst en cultuur 602 keer gelezen

UDEN | De kunstexpositie Art-Inn die vrijdag in het kantoor van Sidekix aan de Loopkantstraat 19 werd gehouden, heeft bijna 4500 euro opgehaald. De kunstwerken die te koop werden aangeboden, zijn gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking. Het geld gaat naar de kunstenaars zelf, voor bijvoorbeeld de aanschaf van nieuwe materialen, een begeleide mini-vakantie of een leuk uitstapje. 

De jaarlijks terugkerende expositie maakt deel uit van het Noble-Art, een mvo-initiatief van Sidekix. Hiermee biedt het bedrijf kunstenaars met een verstandelijke beperking de ruimte en gelegenheid om hun kunstwerken te verkopen. De werken waren dit jaar gemaakt door de talenten van Kunstfabriek Oss (Dichterbij), Serviceteam Zeeland (Amarant), Dagbesteding in Overasselt (Dichterbij) en Dagbesteding in Beek en Donk (ORO).

Ook deze keer wisten honderden bezoekers uit Uden en omstreken de weg naar de achtste editie te vinden. De hele dag door was het een komen en gaan van enthousiaste bezoekers die de grootste formaten schilderijen soms ook gewoon op ‘het fietske’ mee naar huis namen. Het enthousiasme van de aanwezige kunstenaars om hun kunstwerken aan te prijzen en ter plekke ook met nieuwe kunstwerken aan de slag te gaan werkte aanstekelijk. “Een onvergetelijk leuke ervaring”, aldus een van de bezoekers. Marion School, initiatiefnemer vanuit Sidekix, is erg te spreken over de grote opkomst en de gezelligheid die deze dag met zich mee heeft gebracht. “Het is zo bijzonder om te zien hoe betrokken iedereen is met ons initiatief. Hoewel het af en toe behoorlijk druk was bleef de sfeer heel relaxt en was er volop ruimte om alle werken rustig te bekijken en met de kunstenaars een praatje te maken. Ook de kunstenaars hebben enorm genoten”, aldus Marion.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant