Merle, Marc en Nelleke voor de bibliotheek/Kunst & Co aan het Mondriaanplein.
Merle, Marc en Nelleke voor de bibliotheek/Kunst & Co aan het Mondriaanplein.

Mondriaanhuis is even ‘thuis’ tijdens Kinderboekenweek

Kunst en cultuur 713 keer gelezen

MAASHORST | De Kinderboekenweek staat voor de deur! Van woensdag 4 oktober tot en met zaterdag 14 oktober is er in de bibliotheken in de gemeente Maashorst van alles te doen, zien en beleven rondom het thema ‘Bij mij thuis’.

De Kinderboekenweek begint op woensdag 4 oktober traditiegetrouw met een feestelijke aftrap tussen 14.00 en 17.00 uur in ‘t Mondriaanhuis in de Udense bibliotheek. Die middag is er onder het mom ‘Bij ons thuis in het Mondriaanhuis’ een vol programma voor kinderen uit groep 1 tot en met 8. Ook Kunst & Co en Theaterspoor doen mee en dragen op hun manier bij aan het onderwerp van dit jaar. Zo is er een voorstelling, wordt er voorgelezen, kun je een speurtocht doen, en ga je aan de slag met het versieren van jouw eigen raam. “Met dit thema kunnen we alle kanten op”, vertelt jeugdbibliothecaris Merle de Korte. “We werken al lang heel fijn met elkaar samen, en tijdens de Kinderboekenweek komt dit weer helemaal tot uiting.” Op de jeugdafdeling van de bieb kun je een speurtocht volgen, in de prentenboekenhoek wordt er voorgelezen uit de mooiste ‘Bij mij thuis’ boeken, en er worden liedjes gezongen. “De speurtocht kun je overigens de hele Kinderboekenweek lang doen”, zegt Merle. “Je komt vijf verschillende vragen tegen, waarmee je een leuke prijs kunt winnen.”

Je eigen raam maken
In de werkplaats InC van Kunst & Co kun je volgende week woensdag je eigen raam ontwerpen. “We hebben goed nagedacht over hoe we het thema van dit jaar konden laten aansluiten op kunstgebied”, vertelt Kunst & Co-docent Nelleke Hoppenbrouwers. “Hoe zou jouw raam eruit zien als je het helemaal zelf mocht ontwerpen en versieren? Je kunt het raam open knippen en er door heen kijken. Daarnaast kan je op de foto bij een greenscreen, waardoor het lijkt alsof je echt in een flatgebouw uit je eigen raam kijkt.”

‘Bij de buren gluren’
“De voorstelling heet ‘Bij de buren gluren’, en is bedoeld voor kinderen van 4 jaar en ouder”, vertelt Marc Isphording van Theaterspoor over het stuk dat woensdagmiddag tijdens de aftrap op het podium in de bibliotheek te zien is. Gedurende de voorstelling komen een heleboel huisjes met een heleboel bewoners voorbij. Je maakt kennis met Juffrouw Koppens, Meneer Voetveeg, de Helpende Handjes en de Vrije Voeten. Allemaal hebben ze hun eigen pleziertjes en probleempjes. “Het is een hele mooie act, met een supergaaf decor”, verklapt Marc. Je kunt de show bekijken om 14.00, 15.00 én 16.00 uur. Wil je (gratis) bij de voorstelling zijn? Dan kan je je vooraf aanmelden via reserveer@theaterspoor.nl. Vergeet daarbij niet te vermelden welke tijd jouw voorkeur heeft.

Andere vestigingen
Uiteraard is er niet alleen in Uden een boekenfeestje; ook in Volkel, Odiliapeel, Zeeland en Schaijk wordt er van alles georganiseerd. Volgende week zijn er in alle bibliotheken voorleesactiviteiten, en ook eerder genoemde speurtocht kun je in alle vestigingen doen. Tijdens de Kinderboekenweekmiddag in Nistelrode op zondag 8 oktober is er zelfs een workshop rappen. Meer weten over de activiteiten, dagen en tijden? Op nobb.nl vind je informatie vindt over alle vestigingen in Noord Oost Brabant.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant