Afbeelding

De Eendracht organiseert Stermars door straten van Uden

Kunst en cultuur 2.686 keer gelezen

UDEN | Muziekvereniging De Eendracht bestaat 125 jaar en organiseert dit jaar extra bijzondere activiteiten, waaronder een Stermars op zondag 18 juni. Een Stermars is een streetparade, waarbij vanuit diverse richtingen orkesten richting het Bevrijdingspark marcheren, met muziek. In het Bevrijdingspark zullen alle orkesten een speciaal gecomponeerde mars spelen: de Maashorst Mars. De komende weken komen de orkesten voorbij.

Uit ons eigen Maashorst komt Muziekvereniging Concordia uit Schaijk, opgericht in 1910. Zij hebben inmiddels een niet weg te denken plaats ingenomen in de Schaijkse gemeenschap. Een van de activiteiten is de opzet en uitvoering van de muziekshows. Bij vele festiviteiten in Schaijk zijn zij aanwezig om een muzikale bijdrage te leveren aan de feestvreugde. Op 18 juni zullen zij de feestvreugde verhogen tijdens de Stermars.

DIOS
Show- en marchingband DIOS uit Oijen. DIOS staat voor Drummen Is Onze Sport. In de jaren ’60 besloot een aantal Oijenaren dat het tijd was voor een eigen muziekkorps. Inmiddels bestaat de drumfanfare 55 jaar en dat wordt uitgebreid gevierd. DIOS geeft al jaren optredens in binnen- en buitenland. Een gedreven club die graag laat zien wat zij kan.

Info
De Stermars is op 18 juni vanaf 14.00 uur te zien in de straten van Uden, eindigend in het Bevrijdingspark, waar tevens gelegenheid is voor een hapje en een drankje.

Uit de krant