Een beeld uit de voorstelling. (foto: Karin Jonkers)
Een beeld uit de voorstelling. (foto: Karin Jonkers)

Madeleine Matzer breekt taboe op dementie met voorstelling

Kunst en cultuur 332 keer gelezen

UDEN | Mantelzorgers, zorgmedewerkers, studenten en naasten: iedereen is op 7 december welkom in Markant Theater Maashorst. Welkom om meer te leren over dementie, om gesteund te worden en om ervaringen te delen. Madeleine Matzer deelt via een muzikale toneelvoorstelling haar ervaringen als kind van een moeder met dementie. Na afloop is er in de foyer voor geïnteresseerden een nagesprek over dit thema.

Dementie is een gum die alles uitvlakt, zeggen ze. Of is het een potlood? Een potlood dat een nieuw begin tekent? Het laatste is waar, ontdekte theatermaker Madeleine Matzer. De solo ‘Je kunt me gerust een geheim vertellen’ is een liefdevolle ode aan Madeleine haar moeder. Gespeeld door Juul Vrijdag en muzikaal ondersteund door Helge Slikker. “Als je met dementie wordt geconfronteerd, moet je alles uitzoeken”, vertelt Madeleine. “Hoe ga je om met de woede of het verdriet van de betrokkenen? En wat moet je doen als iemand je niet meer herkent? Vragen die ik in mijn voorstelling behandel. Zo hoop ik mensen te helpen in de omgang met dementie.”

Tickets
‘Je kunt me gerust een geheim vertellen’ is op woensdag 7 december om 20.15 uur te zien. Tickets kosten 21 euro (excl. 1,95 euro ticketkosten) en zijn online te reserveren via de website van het theater markantuden.nl, telefonisch via telefoonnummer 0413 - 25 61 10, of aan de balie van het Informatiepunt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant