Bobbi.
Bobbi.

Udense Bobbi (28) schrijft mee aan verhalenbundel Texel

Kunst en cultuur 976 keer gelezen

UDEN | Op KNRM station Wijk aan Zee is afgelopen zaterdag de verhalenbundel ‘Windkracht 15’ gelanceerd. Het is het vierde deel van de serie Eilandverhalen, die allemaal de Wadden als thema hebben. De Udense Bobbi Kruijsen schreef mee aan dit boek.

Van elk verkocht boek wordt 1 euro gedoneerd aan een goed doel en bij deze bundel is dat de KNRM Texel. Het eerste exemplaar wordt aangeboden door Marelle Boersma aan Michiel Uitdehaag, burgemeester van Texel en tevens plaatselijk voorzitter van de KNRM. Onder de vijftien schrijvers zijn vier Brabantse auteurs die een kort verhaal voor deze bundel schreven: Bobbi Kruijsen uit Uden, Petra Bontje uit Oss, Lucy Kusters uit Groeningen en Esther van der Ham uit Breda (tevens uitgever van de bundel). De groep van vijftien schrijvers, van wie een aantal al één of meerdere boeken en/of verhalen op hun naam hebben staan, kwam in juni bijeen op Texel om te schrijven, onderzoek te doen en hun zintuigen op scherp te zetten. Uiteraard werd er enthousiast gespard over elkaars verhalen, wat regelmatig tot verrassende plotwendingen leidde.

Praktisch
De serie Eilandverhalen is een initiatief van Marelle Boersma, auteur van de populaire Vertrekthrillers en oprichter van de Online Schrijfschool, die als motto heeft: ‘schrijven voor een goed doel geeft meer dan een goed verhaal’. De drie eerdere titels zijn Paal 15 (2018), Aangespoelde verhalen (2019) en De Wadden in vogelvlucht (2021). Elke bundel ondersteunt een ander goed doel. Windkracht 15 kost 14,95 euro en wordt uitgegeven door Droomvallei Uitgeverij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant