Afbeelding
Foto: Henk Lunenburg
FOTO’S

Gi-Ga-Groene openingsmiddag van de Kinderboekenweek in Uden

Kunst en cultuur 1.367 keer gelezen

UDEN | De Kinderboekenweek is gisteren weer van start gegaan. Dit keer wordt de week Gi-Ga-Groen. Bibliotheek Uden startte gisteren met een openingsmiddag voor alle kinderen van groep 1 tot en met 8.

Daar kon je onder meer een speurtocht volgen op de jeugdafdeling, en werd in de prentenboekenhoek voorgelezen. Ook een Green Screen mocht niet ontbreken. Kinderen kozen een groene achtergrond uit, waar een leuke foto uit kwam. Kinderen van 8 tot en met 12 jaar volgden een workshop van de Udense influencer Mascha Bongenaar. Zij is bekend van Duurzame Keuzes en vertelde alles over voedselverspilling. Kinderen gingen zelf aan de slag met het bereiden van een heerlijk ‘kliekjesgerecht’.

Kleutertijd
Komende zaterdag staat Kleutertijd helemaal in het teken van Gi-Ga-Groen. Er wordt voorgelezen uit het prentenboek ‘Koos zoekt een huis’ en er worden bijpassende liedjes gezongen. Onder de deelnemers worden kaartjes verloot voor de voorstelling Koos & Moos (4+), in Theater Markant.

Meer activiteiten
Tot 16 oktober is er nog meer te doen in de bibliotheken. Zo kun je in alle vestigingen tijdens openingstijden de Gi-Ga-Groene speurtocht volgen. Kijk voor het hele Kinderboekenweekprogramma op www.nobb.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant